ΤΟΠΙΚΑ

Το «ξύλο βγήκε από την… ΕΛ.ΑΣ»!

το-ξύλο-βγήκε-από-την-ελ-ασ-851206

Στην κλασσική κωμωδία του παλιού, καλού ασπρόμαυρου ελληνικού Κινηματογράφου, ΄Ο Ηλίας του 16ου΄, ο αμίμητος Κώστας Χατζηχρήστος, υποδυόμενος τον μεταμφιεσμένο σε… χωροφύλακα συνεργό τού επίσης… αξιοθρήνητου (περιστασιακού) «ποντικού» Θανάση Βέγγου, τον τάραξε στις σφαλιάρες, για την απίστευτη γκάφα του (να συλληφθεί από περιπολούντα, πραγματικό μπάτσο) με όλες τις παρεπόμενες, σπαρταριστές της συνέπειες!
Εκεί μπροστά στον Διοικητή που διενεργούσε τις ανακρίσεις, το χαστούκι έπεφτε σύννεφο, ακριβώς όπως είδαμε να συμβαίνει και στο περιώνυμο Τμήμα Ασφαλείας της Ομονοίας, με πρωταγωνιστές -όμως εδώ- πραγματικά ένστολα… παλλικάρια και θύματα δυο, επίσης original, «λουλούδια» της αθηναϊκής πιάτσας!
Αλλά, ενώ στην ταινία είδαμε τον (κινηματογραφικό) Διοικητή να ευαισθητοποιείται και να αποτρέπει πάραυτα και κοφτά τον αγανακτισμένο… Ηλία, γλυτώνοντας τον δυστυχή Βέγγο απ΄ τις απίστευτες …σβουριχτές, στο Τμήμα, αντιθέτως, της Ομονοίας δεν βρέθηκε κανείς… σαρδελάτος με τσίπα, για να το πράξει!
Αποτέλεσμα, να δει όλη η Ελλάδα αποσβολωμένη αυτές τις εικόνες ντροπής (που έκαναν, ήδη, τον γύρο του Κόσμου, εκθέτοντας τη χώρα ανεπανόρθωτα) καθώς, μάλιστα, αυτό τους το… ανδραγάθημα το βιντεοσκόπησαν κιόλας οι ίδιοι, ελπίζοντας -ίσως- να… παρασημοφορηθούν, αν το προσκόμιζαν μαζί με τ΄ άλλα αποδεικτικά… ευδοκίμου υπηρεσίας τους, αρμοδίως!!!
Αντίστοιχες εικόνες, σε βαναυσότητα, ψυχο-σωματική ανωμαλία και αυθαιρετικότητα, δεν φαίνεται δε να υπάρχουν, ει μη μόνον στα κολαστήρια των… ανθρωποειδών του Γκουαντάναμο και κάποιων… μαύρων σοκακιών της Αμερικής, όπου ομοιόρατσα ανώμαλα κτήνη… αποδίδουν μόνα τους τη Δικαιοσύνη!!!
Και ενώ στην κινηματογραφική σημειολογία της φάρσας, το «ξύλο μπορεί να βγει, ενίοτε, κι από τον Παράδεισο», στην σημερινή κοινωνική και δημοκρατική σημαντική της Ενιαίας Ευρώπης, ούτε κατά διάνοια επιτρέπεται η ανοχή στην εν λόγω “κόλαση της… ΕΛ.ΑΣ”!
Και επειδή, ο έσωθεν εκδημοκρατισμός και η αυτοκάθαρση -μάλλον- και όχι τα εκζητούμενα της εκάστοτε πολιτικής σπέκουλας, φρονούμε πως είναι εκείνα που θα αποκαθάρουν πραγματικά το τόσο κατασυκοφαντημένο Σώμα της Ελληνικής μας Αστυνομίας και θα αποκαταστήσουν το κύρος του, οι όποιες διοικητικές και πειθαρχικές ποινές υπάρξουν για τους… λεβέντες, ας συνοδευτούν -επί τέλους- και από τη θαρραλέα απόφαση των ίδιων των ένστολων, να αποβάλουν εδώ και τώρα όλα αυτά τα «κουμάσια» που όλως αδίκως τους διασύρουν συλλήβδην!
Ο υπηρεσιακός τους ρόλος (που είναι πρωτίστως -και επιβεβλημένως- κοινωνικός), ο με σαφήνεια προσδιορισμένος από το Σύνταγμα της Δημοκρατίας μας, δεν επιδέχεται παραφθορές, πολλώ δε μάλλον επικίνδυνες… παρεκκλίσεις προς άλλες μορφογενείς εκτραχύνσεις της εξουσίας, υπό την ανοχή, μάλιστα, αυτών που τάχθηκαν για να την ασκούν, στο όνομα του λαού μας!
Και ας το καταλάβουν όλοι αυτό, γιατί το ποτήρι ξεχείλισε πια…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου