ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης με τα «φρουτάκια»

αθώοι-όλοι-οι-κατηγορούμενοι-της-υπόθ-65402

Κατέρρευσε το σύνολο του κατηγορητηρίου, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών σε καταστήματα στον Βόλο και τον Αλμυρό, που διαλευκάνθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τον Δεκέμβριο του 2012, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου δικάστηκαν οι 10 κατηγορούμενοι χθες, δεν αποδείχθηκε ούτε διενέργεια τυχερού παιχνιδιού, ούτε συναλλαγή, ούτε οικονομική διακινδύνευση, ούτε καμία από τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν απαλλακτική και το δικαστήριο αθώωσε το σύνολο των κατηγορουμένων και μάλιστα ομόφωνα.

Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίαζε από νωρίς το πρωί έως τις 16:00, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι δεν πραγματοποιήθηκαν αξιόποινες πράξεις.

Ετσι ανακοίνωσε αργά το απόγευμα αθωωτική απόφαση για τον πρώτο κατηγορούμενο, που αντιμετώπιζε τα αδικήματα της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών – στοιχήματος χωρίς άδεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Απόφαση απαλλαγής ανακοίνωσε και για τους υπόλοιπους εννέα που κατηγορούνταν για απλή συνέργεια. Στους κατηγορούμενους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα, τα χρήματα, τα πάντα.

Επισημαίνεται ότι σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε καταδικάσει τον πρώτο κατηγορούμενο σε κάθειρξη 8 ετών και τους υπόλοιπους σε ποινές φυλάκισης από 30 μήνες έως 3,5 χρόνια.

Τους κατηγορούμενους υπερασπίστηκαν μεταξύ άλλων οι συνήγοροι Γεώργιος Σκαλίμης και Θανάσης Χαρμάνης.

Ο κ. Σκαλίμης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε καμία από τις εις βάρος τους αξιόποινες πράξεις.

«Δυστυχώς για την υπόθεση αυτή είχαν προφυλακιστεί 15 κατηγορούμενοι από έξι έως 11 μήνες και ορισμένοι από αυτούς οδηγήθηκαν σε οικονομική καταστροφή», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Χαρμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με βαρύτητες κατηγορίες, όπως σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 30.000.

Στο εδώλιο είχαν βρεθεί σε πρώτο βαθμό συνολικά 77 άτομα και οι 67 είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προκαλέσει αίσθηση στην πόλη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου είχε εκδώσει ογκωδέστατο βούλευμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου