ΤΟΠΙΚΑ

Ο λίβας θέρισε τα αμπέλια στη Νέα Αγχίαλο

ο-λίβας-θέρισε-τα-αμπέλια-στη-νέα-αγχία-851206

«Μεγάλες είναι οι ζημιές στα κηπευτικά και στα αμπέλια» Μ’ αυτή τη φράση ο Πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιαν. Κίτσιος εκφράζει την απόγνωσή του για την οικονομική καταστροφή που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές όλης της γύρω περιοχής, εξαιτίας του «λίβα» που κατέστρεψε ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες. Ο κ. Κίτσιος ζητά την επέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να γίνει έγκαιρα η εκτίμηση και η αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.
Ειδικότερα ο κ. Γιαν. Κίτσιος αναφέρει τα εξής:
Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έπληξε τις καλλιέργειες και δημιούργησε μεγάλες ζημιές στην περιοχή του Δήμου της Νέας Αγχιάλου.
Ο πρόεδρος του Αγροτ. Παρ/κού Συν/σμού Ν. Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” κ. Ιωάννης Κίτσιος δήλωσε ότι έχουν υποστεί ζημιές όλες οι καλλιέργειες της περιοχής από τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες, που αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια του φαινομένου και τον καυτό αέρα που επικρατούσε τις μεσημβρινές ώρες, είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.
Οι παραγωγοί βλέποντας την σοδειά τους να καταστρέφεται μετά από κόπους και τεράστια έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς, βρίσκονται σε απελπισία.
Μεγάλες ζημιές είναι ήδη εμφανείς σε κηπευτικά και αμπέλια πληγέντες αγρότες του Δήμου της Ν. Αγχιάλου ζητούν εκδήλωση του ενδιαφέροντος και την παρέμβαση όλων των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να υπάρξει άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου