ΤΟΠΙΚΑ

Διέκοψαν τη σίτιση των φοιτητών στο Βόλο

διέκοψαν-τη-σίτιση-των-φοιτητών-στο-βό-851206

Την άνευ λόγου και αιτίας απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για διακοπή της σίτισης των φοιτητών τις εβδομάδες που απομένουν έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους, που παρατάθηκε μετά τις φετινές καταλήψεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, κατά την τακτική συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου μας, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβανόταν και το ζήτημα της διακοπής ή της παράτασης λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης.
Η πρόταση για παράταση της λειτουργίας από τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών Ζητημάτων στηρίχθηκε στη βάση της παράτασης του Ακαδημαϊκού Έτους, η οποία είχε αποφασισθεί με αφορμή τις οπισθοδρομικές αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για καταλήψεις. Η τελική απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου οδήγησε στη διακοπή της Σίτισης για τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει την άνευ λόγου και αιτίας απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, που προκαλεί κωλύματα οικονομικού χαρακτήρα στις οικογένειες συμφοιτητών, που προέρχονται από χαμηλά οικονομικά στρώματα. Επίσης, η απόφασή μας γεννά απορίες για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη.
Επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή καθίσταται αδύνατη η ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης, ζητούμε από τις Πρυτανικές Αρχές εξηγήσεις για τους λόγους που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου