ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη του «Κάμελ» που περιέλουσε με βενζίνη 21χρονη

καταδίκη-του-κάμελ-που-περιέλουσε-μ-652608

Μειώθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον 36χρονο ημεδαπό, γνωστό στον Βόλο ως «Κάμελ», για το επεισόδιο που προκάλεσε στη Νέα Ιωνία, περιλούζοντας με βενζίνη μία 21χρονη κοπέλα τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 36χρονος, που πριν από μερικά χρόνια απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από ταράτσες δημοσίων κτιρίων και τριγυρνούσε πάντοτε στους δρόμους της πόλης με ένα μπουκάλι βενζίνη, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή και μετά το Αυτόφωρο για επικίνδυνη σωματική βλάβη είχε οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων.

Η βαριά καταδίκη του είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, καθώς στο διάστημα χρόνων που ακολούθησε από τις πρώτες «εμφανίσεις» του 36χρονου ημεδαπού, με τις απόπειρες αυτοκτονίας και μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, που συνελήφθη, δεν είχε βρεθεί καμία κοινωνική δομή για να ασχοληθεί με τον «Κάμελ» και να τον στηρίξει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του, παρά το γεγονός ότι είναι νέος, μόνος και άστεγος.

Χθες στο Δικαστήριο εκδικάστηκε η έφεση του «Κάμελ», που σήμερα παραμένει κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων, και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την ίδια κατηγορία.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος, που παρουσιάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ισχυρίστηκε ότι κατείχε τη βενζίνη στα χέρια του για να την εισπνέει και ότι δεν είχε στόχο να περιλούσει την κοπέλα.

Πρωτόδικα ο 36χρονος είχε ισχυριστεί ότι λάμβανε χάπια, ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή, ενώ είχε επισημάνει ότι είναι άστεγος και ότι κοιμάται σε ένα βαγόνι.

Από την πλευρά της η κοπέλα είπε ότι ο κατηγορούμενος καθόταν σε ένα παγκάκι και ενώ η ίδια περνούσε από μπροστά του στον δρόμο εκείνος της επιτέθηκε σε ανύποπτη χρονική στιγμή, ρίχνοντάς της βενζίνη. Είπε ότι ερεθίστηκε το δέρμα της στο πρόσωπο και ότι είχε πρόβλημα με την όρασή της που επιλύθηκε με σταγόνες που έλαβε με οδηγίες γιατρού και ότι στην πορεία κατάφερε και πήγε στη δουλειά της. Ακόμη, τόνισε ότι δεν γνωριζόταν με τον 36χρονο.

Μετά τη δίκη ο «Κάμελ» οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή καθώς η ποινή του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη διότι είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές και για άλλες υποθέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου