ΤΟΠΙΚΑ

Χώρο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων παραχωρεί ο Δήμος Βόλου

χώρο-για-την-εκπαίδευση-των-προσφυγόπ-652409

Παρέμβαση με σκοπό να λυθεί άμεσα και πρακτικά, χωρίς περαιτέρω ανησυχίες και κοινωνικές αναταράξεις, πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή του Βόλου στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στην πόλη μας, θέτοντας στη διάθεση του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τον χώρο, που απαιτείται για τη διαδικασία αυτή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή προς τον κ. Πολύζο αναφέρονται τα εξής: «Η Δημοτική Αρχή του Βόλου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία το θέμα που ανέκυψε με την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στην πόλη μας, ένα ζήτημα που φρονούμε ότι πρέπει να τύχει εξαιρετικά προσεκτικών χειρισμών, προκειμένου να μην υπάρξουν κοινωνικές αναταράξεις.

Εκ προοιμίου σας ενημερώνουμε ότι κάθε προσπάθεια για τη μόρφωση και τη γενικότερη κοινωνική ένταξη αυτών των παιδιών μας βρίσκει αρωγούς, αφού ανταποκρίνεται σε θεμελιώδεις ανθρωπιστικές και πολιτισμικές αρχές και αξίες που αυτή η κοινωνία του Βόλου, επί δεκαετίες ανέδειξε και υπηρετεί.

Συμβάλλοντας, λοιπόν, όπως σε κάθε περίπτωση πρακτικά και αποτελεσματικά, θέλοντας να δώσουμε μια ουσιώδη λύση στο πρόβλημα, που φαίνεται να δημιουργείται, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε τον αναγκαίο χώρο, σε δική μας, δημοτική, δομή, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί η αναγκαία διαδικασία. Εν αναμονή της απάντησής σας»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου