ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική η συγκέντρωση και πορεία Σωματείων στο Βόλο για την επέτειο του Πολυτεχνείου

μαζική-η-συγκέντρωση-και-πορεία-σωματ-652269

Μαζική και δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση των φορέων του Βόλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν οι εξής φορείς: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου, Σύλλογοι Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Θύμιο Πατσαρίσιο, Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ομιλία από τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστα Στεργίου, Πρόεδρο του Συνδικάτου. Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου με συνθήματα όπως: «Φονιάδες, Ληστές, Υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», κ.ά.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Κώστας Στεργίου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η συμπλήρωση 43 χρόνων από το λαϊκό ξεσηκωμό, το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει το λαό μας τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία, βρίσκει τη χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.

43 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας! Τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας».

Και πρόσθεσε: «Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου