ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δεν έτρωγε τη γλώσσα του;
Πήγε να τσιγκλήσει τον «Σποραδάρχη» Φ. Ζεμπέκη στο προχθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο ο πρώην Νομάρχης Γιαν. Πρίντζος και να που κοντεύει τώρα να του απονεμηθεί ο τίτλος πάνω στον οποίο επικάθεται εδώ και χρόνια ο κ. επίτιμος της Ν.Δ., κατά κόσμον Κων. Μητσοτάκης…
…Αντί να πάτε στα νησιά το Σαββατοκύριακο για «τουρισμό», είπε ο κ. Πρίντζος απευθυνόμενος στους συμβούλους της Πλειοψηφίας, καλό θα ήταν να πηγαίνατε στις καμένες περιοχές στο Πήλιο. Ο νομαρχιακός σύμβουλος των Σποράδων δεν ενέδωσε στην πρόκληση. Ήλθε όμως η επόμενη μέρα, για να πουν έστω και ετεροχρονισμένα κάποιοι, δεν δάγκωνε καλύτερα τη γλώσσα του ο Πρώην…
Α.Τ.

Δεν ήταν γραφτό
…Πού έμαθε τα μαντάτα για την μεγάλη πυρκαγιά στη Σκιάθο ο Νομάρχης Μαγνησίας; Καθ’ οδόν προς Λάρισα, όπου πήγαινε να συναντήσει σε σύσκεψη στην Περιφέρεια το Φ. Γκούπα!!!
Α.Τ.

Ο εφοπλιστής
Πόσα αεροπλάνα είχαν πέσει χθες το μεσημέρι για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σκιάθο; Οκτώ; Ας κάνουν εκεί στο νησί καμία λιτανεία για το μόνιμο φίλο της Σκιάθου, τον εφοπλιστή Αντρέα Ποταμιάνο, γιατί άμα περίμεναν από τους υπόλοιπους «καρεκλοκένταυρους» των Αθηνών, ακόμη θα τρέχανε…
Α.Τ.

Ανησυχίες
Τι είπατε; Αν ήταν φυλασσόμενη η χωματερή απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά στη Σκιάθο; Ελάτε τώρα, δεν θέλω πρωί – πρωί ν’ ακούω τέτοιες ανοησίες…
Α.Τ.

Στον τόπο της φωτιάς
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, μετά και το νέο κακό που συνέβη στη Σκιάθο. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρτάλης με το πρώτο «δελφίνι» έσπευσε στο νησί του Παπαδιαμάντη και αμέσως μετέβη στην περιοχή της φωτιάς. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο της πυρόσβεσης από τον Περιφερειάρχη Φ. Γκούπα, τον Νομάρχη Απ. Παπατόλια, τον νομαρχιακό σύμβουλο Σποράδων Φ. Ζεμπέκη και το Δασάρχη Σκοπέλου κ. Παπαγιάννη. Σήμερα το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κ. Καρτάλης επιστρέφει στο Βόλο, προκειμένου να συνεχίσει τον προεκλογικό , όπως όλα δείχνουν , …μαραθώνιο.
Α.Τ.

O εξωηλιακός πλανήτης
Νερό ανακάλυψαν επιστήμονες της NASA στην ατμόσφαιρα του εξωηλιακού πλανήτη HD189733b. Παρακαλούνται να το στείλουν προς το Βόλο μεριά, διότι από τη Λαγωνίκα δεν βλέπουμε φως και στο Παναγιώτικο κολυμπάει το αποκαΐδι. Βύρωνα, κανόνισε να διακτινίζεται απευθείας πάνω στις πυρκαγιές της Μαγνησίας!
[email protected]

Αμεση αντίδραση
Καμιά σχέση δεν είχε η χθεσινή αντίδραση του μηχανισμού πυρόσβεσης στη φωτιά της Σκιάθου, με την πυρκαγιά στο Νότιο Πήλιο. Χθες νωρίς το πρωί είχε γεμίσει ο ουρανός της Σκιάθου από πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οκτώ αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες. Υπό μια έννοια το νησί του Παπαδιαμάντη στάθηκε τυχερό χθες, αφού δεν υπήρχαν μεγάλες πυρκαγιές ταυτόχρονα σε άλλες περιοχές της χώρας.
Χ.Μ.

Δεν παραδίδονται εύκολα
Εχουν εκνευριστεί οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου από τις τελευταίες κινήσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Θεωρούν τις ενέργειες της Διαδημοτικής Επιχείρησης επεκτατικές και ότι θέλουν να βάλουν πόδι στα αποθέματα νερού που υπάρχουν στα Χάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου Χαράλαμπος Ζάχος επισημαίνει ότι “ γάμος με το ζόρι δεν γίνεται”. Προφανώς εννοεί ότι αυτά τα πράγματα χρειάζονται συναίνεση, συνεργασία και προγραμματισμό.
Χ.Μ.

Υπάρχουν και χρέη
Πάντως από το Δήμο Αγριάς στέλνουν μήνυμα στο Δήμαρχο Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη, επισημαίνοντας ότι η μελέτη που είχε εκπονηθεί επί των ημερών του Δημάρχου Στράτου Σωτηρόπουλου από τη ΔΕΥΑΜΒ για την ένταξη των περιοχών του Κεντρικού Πηλίου, δεν έχει ακόμα εξοφληθεί. Πάντως η όποια συνεργασία πρέπει να γίνει χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς τοπικισμούς. Να μην καταντήσει δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ και η ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου, όπως η υπόθεση των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Χ.Μ.

Λεφτά υπάρχουν;
Από Δευτέρα αρχίζουν οι εκπτώσεις. Φέτος θα διαρκέσουν 45 ολόκληρες μέρες. Εκπτώσεις υπάρχουν. Λεφ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου