ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλείς διαδρομές για τα ΑΜΕΑ

ασφαλείς-διαδρομές-για-τα-αμεα-851206

Στη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες μέσα στην πόλη στοχεύει η πρόταση «Ασφαλείς Διαδρομές» που έθεσε υπόψη του δημάρχου Βόλου ο ΔΟΥΚ και η οποία υιοθετήθηκε και με την εντολή του κ. Αλέκου Βούλγαρη θα υλοποιηθεί άμεσα σε συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών.

«Ο Πολιτισμός μίας πόλης καθορίζεται πάντα από τις πολιτικές που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο και προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη, αρχές που αποτελούν «κορωνίδα» των αρχών του προγράμματός μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, δίνοντας το πράσινο φως για την υλοποίηση της πρότασης του ΔΟΥΚ, που εξασφαλίζει όχι μόνο διευκόλυνση αλλά και επέκταση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη.

Ειδικότερα ο ΔΟΥΚ, υπολογίζοντας ότι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και με δεδομένη την καλή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προχώρησε στη διαμόρφωση της πρότασης των ασφαλών διαδρομών για άτομα που είναι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Σύμφωνα με αυτή οι διαδρομές που προτείνονται είναι οι εξής:
-1η διαδρομή

ΕΑΚ- Κολυμβητήριο- Παραλιακή, Ψαραγορά- ΔΟΥΚ- ΚΤΕΛ- Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ

-2η διαδρομή

Ερμού (Κτίριο Σπήρερ)- Υγειονομικό

-3η διαδρομή
Ρήγα Φεραίου (Παλιά Ηλεκτρική)
-4η διαδρομή

Βενιζέλου (ΟΤΕ)- Νομαρχία- Δικαστήρια (από Παραλιακή έως Αναλήψεως)

-5η διαδρομή

Κ. Καρτάλη (από Παραλιακή έως Αναλήψεως)

-6η διαδρομή

Κασσαβέτη (από Παραλιακή έως Αναλήψεως)

-7η διαδρομή

Μεταμορφώσεως (από Παραλιακή έως Αναλήψεως)

Το σκεπτικό της πρότασης, όπως επισημαίνεται από το ΔΟΥΚ, είναι να μπορεί ο χρήστης να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ώστε να προσεγγίσει χωρίς πρόβλημα υπηρεσίες όπως ΙΚΑ – ΤΕΒΕ – ΟΤΕ- Νομαρχία – ΟΣΕ – ΚΤΕΛ – Δημαρχείο – Εφορία – Δημοτικό Θέατρο – ΔΟΥΚ – Κέντρο Διημέρευσης και φροντίδας ΑΜΕΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου