ΤΟΠΙΚΑ

Η Οικολογική Θεσσαλία για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας

η-οικολογική-θεσσαλία-για-τον-προϋπολ-650436

«Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αντιπαραβάλλει στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, την «πλειάδα» έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν μιλάει όμως καθόλου για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της ανεργίας στην χώρα που ανακοινώθηκε πρόσφατα για την περιφέρειά μας. Αν όσα κάνει είναι τόσο ορθά γιατί αυτό το αποτέλεσμα;».

Το ερώτημα διατυπώνει η περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία», με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για τον προϋπολογισμό έτους 2017 που συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

Απαντώντας στην κριτική του περιφερειάρχη ότι δεν υπήρχε καμία πρόταση από της πλευρά της αντιπολίτευσης, υποστηρίζει ότι αυτό δεν ισχύει.

«Προτάσεις και μάλιστα ενδιαφέρουσες διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση και σε ό,τι μας αφορά, ως παράταξη, επιλέξαμε να επικεντρωθούμε, κυρίως, σε δυο ζητήματα:

Ως προς αυτό που ονομάζεται «συμμετοχικός προϋπολογισμός» κάτι που αναδείχθηκε και από άλλη παράταξη, επισημάναμε το ιδιαίτερο έλλειμμα συμμετοχικότητας, για ένα τουλάχιστον τμήμα του, ως προς το σκέλος που είναι εκτός του Π.Ε.Π, με όλες τις αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει ως προς την στοχευμένη και αποτελεσματική υλοποίησή του.

Ως προς την κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού, αναφέραμε ότι δεν υπάρχει, στο συμβατικό του σκέλος (εκτός των συγχρηματοδοτούμενων) επαρκές κοινωνικό στίγμα, για την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την πρόταση δημιουργίας υποδομών και δομών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της φτώχειας και του αποκλεισμού», αναφέρειται σε ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου