ΤΟΠΙΚΑ

Οι δυνατότητές μας είναι πολύ περισσότερες

οι-δυνατότητές-μας-είναι-πολύ-περισσό-851206

Αισιόδοξος ότι ο Συνασπισμός θα καταφέρει στη Μαγνησία να ανατρέψει την πάγια και δεδομένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δηλώνει το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Κώστας Πουλάλης. σε συνέντευξή του σήμερα στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ”.
Ο Κώστας Πουλάκης κατηγορεί τη Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι “η διαφθορά ζει και βασιλεύει και η επανίδρυση του κράτους βάφτηκε με γαλάζια χρώματα”, ενώ για τον Αλέκο Αλαβάνο και τα όσα καταλόγισε στον πρωθυπουργό περί “μαφίας και νονού” ο ίδιος εκτιμά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε στην Βουλή αυτά που συζητάνε οι πολίτες στα καφενεία, όχι γιατί είχε στόχο να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, αλλά για να στηρίξει την λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος.
Απαντά τέλος με νόημα σε όσους ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΝ χαρίζεται σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν το κόμμα σε «ένα μικρό Κ.Κ.Ε»…

-Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κύριε Πουλάκη, στις ηλικίες 18-34 χρόνων ο Συνασπισμός παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο αύξηση μισής μονάδας, οδηγώντας τη συνολική εκλογική του απήχηση στην κατηγορία αυτή στο 5%. Γενικότερα μάλιστα φαίνεται ότι με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων που συγκροτούν πλέον το ΣΥΡΙΖΑ έχετε εξασφαλίσει την είσοδο στη Βουλή και όχι μόνο…

Εχετε δίκιο, διότι τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παρουσιάζει ποσοστό 6% στην πρόθεση ψήφου στις ηλικίες 18 έως 34 ετών. Αυτό το ποσοστό σε αυτές τις ηλικίες έχει ιδιαίτερη αξία, αφού είναι το δυναμικότερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά, αφού είναι το 40% του εκλογικού σώματος.
Μην ξεχνάτε ότι σε αυτές τις ηλικίες είναι τα παιδιά μας, που σπουδάζουν, εξειδικεύονται σε γνώσεις, μαζεύουν πτυχία και συγχρόνως γνωρίζουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση να ασχοληθούν επαγγελματικά με κάτι που είναι άσχετο από το αντικείμενο των σπουδών τους.
Επίσης σε αυτές τις ηλικίες είναι οι νέοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν πέρα από το 8άωρο, σε συνθήκες ανασφάλιστης εργασίας σήμερα και αμφιβολίας για το αύριο, με μηνιαίες αποδοχές 500 και 600 ευρώ και που βλέπουν να στενεύουν οι προϋποθέσεις για να ικανοποιήσουν σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας τους.
Γνωρίζεται δε ότι σε αυτές τις ηλικίες είναι και οι περισσότεροι άνεργοι που σιχάθηκαν να τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια τους στους προθάλαμους των βουλευτικών γραφείων.
Όμως αυτές οι ηλικίες είναι η ελπίδα και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας για την αναγκαία ανατροπή του βαλτωμένου, δικομματικού πολιτικού μας συστήματος. Το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα μας το έστειλαν πριν από λίγους μήνες, όταν με τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους ανέτρεψαν την συνταγματική αναθεώρηση στα άρθρα 16 και 24, υποστηρίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Το δεύτερο ελπιδοφόρο μήνυμα μας το έστειλαν πριν λίγες μέρες με την μεγάλη και αυθόρμητη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για την προστασία των δασών. Περιμένω πολλά από αυτή την νέα γενιά που έχει τις προϋποθέσεις να βάλει το δικό της στίγμα στην πολιτική μας ζωή.
Το 6% λοιπόν που δίνεται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α από αυτές τις ηλικίες, μπορεί να είναι ένα σημαντικό ποσοστό που δείχνει ότι οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών, όμως εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος, διότι πιστεύω ότι οι δυνατότητες μας είναι πολύ περισσότερες. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερους νέους, αναδεικνύοντας τα πολιτικά αδιέξοδα και δείχνοντας τις θετικές διεξόδους από την συμμετοχή τους στους καθημερινούς αγώνες.

-Σας ανησυχεί καθόλου το γεγονός ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιοι ψηφοφόροι που συμπαθούν το ΣΥΝ να απομακρυνθούν τελικά λόγω των συνεχών προτροπών της ηγεσίας για ρήξεις;

Μέχρι τις εκλογές έχουμε πολύ δρόμο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουμε με τις προγραμματικές μας προτάσεις για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής κα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου