ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμόρροπο κτίριο πίσω από το «Αποστόλου»

ετοιμόρροπο-κτίριο-πίσω-από-το-αποστ-649559

Κρίθηκε επικίνδυνο, ωστόσο ο e-ΕΦΚΑ προσέβαλε απόφαση για την κατεδάφισή του – Γονείς, που αγωνιούν για τα παιδιά τους στο σχολείο, κίνησαν τις διαδικασίες

Ετοιμόρροπο κτίριο, που μάλιστα έχει κριθεί επικίνδυνο, βρίσκεται πίσω από το κτίριο «Αποστόλου», όπου στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Γονείς έκαναν καταγγελία για την επικινδυνότητα του κτιρίου το οποίο φέρεται να επηρεάζει και τον χώρο όπου τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο, μολονότι όμως κρίθηκε επικίνδυνο και κατεδαφιστέο, ο e-ΕΦΚΑ επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου. Όπως έγινε γνωστό, ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί πρωτόκολλο που συντάχθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 για το συγκεκριμένο ακίνητο που του ανήκει.

Ο e- ΕΦΚΑ διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 367,40 τ.μ., επί της οδού Ι.Καρτάλη42, με ισόγειο εγκαταλελειμμένο κτίσμα 99,92 τ.μ.

Μετά από αίτημα του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, έγινε αυτοψία και συντάχθηκε έκθεση «επικινδύνου από άποψη δομική και στατική». Μηχανικός της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου έκρινε το ακίνητο ως «επικινδύνως ετοιμόρροπο». Η έκθεση διαβιβάσθηκε στην Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών η οποία, επιτροπή, με πρωτόκολλο προέβη στον ομόφωνο χαρακτηρισμό του ακινήτου ως, «από απόψεως στατικής και δομικής, επικινδύνως ετοιμόρροπο» και απεφάνθη πως «πρέπει να κατεδαφισθεί άμεσα, εντός τριών ημερών από τη νόμιμη κοινοποίηση του πρωτοκόλλου».

Ωστόσο ο e- ΕΦΚΑ προσέβαλλε την απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 14 Απριλίου και αποφασίστηκε η αντίκρουση της αίτησης ακύρωσης από τον Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου