ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης οι επαγγελματίες της Μαγνησίας

ελπίζουν-σε-αύξηση-της-κίνησης-οι-επαγ-64940

Με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα βρίσκονται οι επαγγελματίες της Μαγνησίας, προσβλέποντας σε αύξηση της κίνησης στην αγορά, με τις τιμές των αγαθών που προορίζονται για το γιορτινό τραπέζι να διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Σύμφωνα με δήλωση, ωστόσο, του προέδρου του Συλλόγου Κρεοπωλών, Αντώνη Κανελλόπουλου, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι τιμές του παραδοσιακού οβελία θα διαμορφωθούν το επόμενο διήμερο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των κρεοπωλών, οι τιμές στα πασχαλινά αρνιά και τα κατσίκια είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, ενώ τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση. Οι τιμές πώλησης των αμνοεριφίων στη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε της 25ης Μαρτίου, κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο στα 8 ευρώ ανά κιλό, αλλά «δεν είναι ενδεικτική των τιμών που θα ισχύσουν ενόψει Πάσχα» διευκρίνισε ο ίδιος. Στο μεταξύ, οι παραγγελίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα και οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ότι η κίνηση θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα και θα σημειωθεί αύξηση στην κίνηση. «Ευελπιστούμε να φτάσουμε στα περσινά δεδομένα και αυτό θα σημάνει την εμπιστοσύνη που μας δίνει ο κόσμος, καθώς κι εμείς ανταποδίδουμε με την καλύτερη ποιότητα, στις καλύτερες δυνατές τιμές» υπογράμμισε ο κ. Κανελλόπουλος.

«Γι’ αυτό τον λόγο, και θέλοντας να εκφράσουμε την αγάπη μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει τόσα χρόνια το καταναλωτικό κοινό, προσφέρουμε 46 αρνιά τα οποία θα κληρωθούν, και τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν το βράδυ της Μ. Τετάρτης. Με την αγορά 10 ευρώ στα 46 συμμετέχοντα κρεοπωλεία, οι καταναλωτές μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης» επεσήμανε ο ίδιος.

Ιδιες οι τιμές

Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν εξάλλου οι τιμές στα είδη που προορίζονται για το εορταστικό τραπέζι,

Στα λαχανικά ειδικότερα, ο μέσος όρος της τιμής πώλησης για τις ντομάτες είναι 1,90 ευρώ περίπου ανά κιλό, ενώ υπάρχουν διακυμάνσεις στην αγορά. Τα αγγουράκια κοστίζουν 70 λεπτά, τα ραπανάκια 1,20 ευρώ το ματσάκι, τα μαρούλια γύρω στο 1,70 ευρώ το κιλό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια γύρω στα 2 ευρώ το κιλό, ενώ ο μέσος όρος για το σπανάκι είναι 1,80 ευρώ το κιλό.

Στα περσινά επίπεδα παραμένουν, επίσης, οι τιμές στα αυγά, με μέσο όρο τα 20 λεπτά, ενώ η τιμή πώλησης για το κοτόπουλο, είναι γύρω στα 2,75 ευρώ.

Στα ίδια παραμένουν και τα γιορτινά γλυκά, με τον μέσο όρο για το τσουρέκι και τα κουλουράκια να διαμορφώνεται γύρω στα 9 ευρώ το κιλό, με τις σχετικές αυξομειώσεις στην τοπική αγορά. Τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά πωλούνται κατά μέσο όρο από 4 ευρώ μέχρι 13 ευρώ, αναλόγως βάρους και διαστάσεων, ενώ τα πασχαλινά σοκολατάκια πωλούνται από 15 μέχρι 27,5 ευρώ το κιλό, κατά μέσο όρο.

Αισιοδοξούν οι επαγγελματίες

«Οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν αυξομειώσεις, αναλόγως προσφοράς και ζήτησης», υπογραμμίζει ο οπωροπώλης Βασίλης Ρίτσιος, ενώ προσθέτει ότι «ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος και αγοράζει μόνο τα απαραίτητα». Ο ίδιος ευελπιστεί, ωστόσο, ότι η κίνηση θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα ενόψει Πάσχα, αλλά στην αγορά ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» όπως τονίζει.

Την αισιόδοξη σκέψη ότι οι καταναλωτές θα προμηθευτούν τα είδη που προορίζονται για το εορταστικό τραπέζι, διατυπώνει ο ζαχαροπλάστης Στέφανος Καϊσαρλής, ο οποίος επεσήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον αλλά μόλις πληρωθεί ο κόσμος, θα κυλήσει ομαλά η εορταστική κίνηση. Αυτό που είναι να πάρουν θα το πάρουν οι καταναλωτές, ακόμη κι αν προμηθευτούν μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με το παρελθόν».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου διατηρούν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού και με γνώμονα την κρίση που ταλανίζει τους πάντες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου