ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο 3 από τους 15 παιδιάτρους έμειναν να «παλεύουν» στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου

μόνο-3-από-τους-15-παιδιάτρους-έμειναν-να-649067

Με μια τριάδα παιδιάτρων, η οποία με επικείμενη λήξη της θητείας επικουρικού ιατρού, θα περιοριστεί σε δυάδα, έχει απομείνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Μαγνησία και η Ενωση Νοσοκομειακών ιατρών Μαγνησίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπως και άλλες παιδιατρικές δομές του ΕΣΥ, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Η αποσπασμένη στο «Αχιλλοπούλειο» παιδίατρος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, επέστρεψε στη θέση της στη Λάρισα και τώρα έχει απομείνει στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου ένας μόνιμος ιατρός και δύο επικουρικοί. Σε λίγο καιρό, θα τελειώσει η θητεία του ενός επικουρικού και θα έχουμε δύο παιδίατρους στη Μαγνησία από 15 που υπηρετούσαν στο ΕΣΥ στη Μαγνησία, δίχως να συνυπολογίζονται και οι όποιοι επικουρικοί του παρελθόντος αν και ήταν λιγοστοί λόγω των μονίμων», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ενωσης Νικ. Χαυτούρας.

«Πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε οι παιδίατροι να επιλέγουν το δημόσιο σύστημα υγείας ως επαγγελματική λύση. Ο θεσμός του επικουρικού ιατρού να μην συνδυάζεται με αβεβαιότητα και να διορίζονται για τρία χρόνια τουλάχιστον αλλά το βασικό είναι να γίνουν προσλήψεις μονίμων», κατέληξε ο κ. Χαυτούρας, τονίζοντας πως σχετικό υπόμνημα θα σταλεί στον Υπουργό Υγείας.

Α.Φ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου