ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία και σύλληψη 33 ατόμων

αστυνομικοί-έλεγχοι-στη-θεσσαλία-και-649046

Ελέγχθηκαν 1.551 άτομα και προσήχθησαν 45

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων. Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 1.551 άτομα, εκ των οποίων 1.394 ημεδαποί και 157 αλλοδαποί και 942 οχήματα.

Προσήχθησαν 45 άτομα και συνελήφθησαν 33.

Συγκεκριμένα:

  • 23 άτομα, από τα οποία δεκαεπτά ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Ινδίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Ενας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για απάτη.
  • Δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απείθεια και λιπομαρτυρία.
  • Ενας ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Τέσσερις ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Ενας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
  • Ενας ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή.

Βεβαιώθηκαν 484 παραβάσεις και συγκεκριμένα 408 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 66 παραβάσεις του Ν. 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα», μία παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, μία παράβαση για επαιτεία, μία παράβαση του νόμου περί όπλων, τρεις παραβάσεις για κλοπή, τρεις παραβάσεις για ναρκωτικά και μία παράβαση για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου