ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση του κόστους σε αγρότες – κτηνοτρόφους ζήτησε ο Ν. Πρίντζος

μείωση-του-κόστους-σε-αγρότες-κτηνοτ-649034

Από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Η ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, το κόστος ενέργειας, τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και η νέα ΚΑΠ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος με το νέο αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου.

Η συνάντηση είχε καθοριστεί λίγο μετά τις εκλογές προκειμένου να συζητηθούν καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και να «χτιστεί» μία συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Πρίντζος αναφέρθηκε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στις ασάφειες και τις επιπτώσεις που δημιουργεί η νέα ΚΑΠ και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρξουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε τόσο οι αγρότες όσο και οι κτηνοτρόφοι, που όπως υπογράμμισε στον υπουργό τείνουν με αφανισμό, να ανασάνουν πριν οδηγηθούν σε χειρότερες καταστάσεις.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ζήτησε επίσης πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ζητήματα όπως οι βοσκότοποι και οι εξισωτικές, ενώ για τη νέα ΚΑΠ πρότεινε να υπάρξουν παρεμβάσεις έτσι ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο.

Διεξοδική συζήτηση εξάλλου μεταξύ των δύο πλευρών έγινε και για τα θέματα που αφορούν στο συνεταιριστικό κίνημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ζητάει τη συνδρομή και τα φώτα του προέδρου του Α.Σ. και της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζου προκειμένου όπως είπε η λειτουργία των συνεταιρισμών να τεθεί σε μία νέα υγιή βάση.

Από την πλευρά του ο κ. Πρίντζος σημείωσε ότι θα πρέπει οι συνεταιρισμοί να στηριχθούν μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίζει ο νέος νόμος που σύντομα θα έρθει στη Βουλή, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν τα κακώς κείμενα και μέσα από την «εξυγίανση» του χώρου, δοθούν κίνητρα προκειμένου οι συνεταιρισμοί που μπορούν και έχουν τα εχέγγυα να προχωρήσουν μπροστά και να γίνουν ανταγωνιστικοί προς όφελος των μελών τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου