ΤΟΠΙΚΑ

Πάνε πίσω οι ρυθμίσεις ~ Μικρό ενδιαφέρον στην Εφορία Βόλου

πάνε-πίσω-οι-ρυθμίσεις-μικρό-ενδιαφέρ-648318

Θολό τοπίο με τον ΕΝΦΙΑ – Αιτήματα για παράταση στις ΑΠΔ

Υποτονική εξακολουθεί να είναι η κίνηση στην Εφορία Βόλου. Οι φορολογούμενοι δεν προσέρχονται για ρύθμιση των οφειλών τους καθώς αναμένουν η ευνοϊκότερη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Στο μεταξύ, αύριο, Παρασκευή, λήγει και η προθεσμία πληρωμής της έκτης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ 2014, μηνός Φεβρουαρίου. Οι υπόχρεοι είναι ενημερωμένοι ότι πρέπει να προσέλθουν στις Τράπεζες για την πληρωμή, όμως είναι άγνωστος ο αριθμός των πολιτών που έχουν όντως ανταποκριθεί.

Ενα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων δεν έχει πληρώσει ούτε τη δόση του Ιανουαρίου προσδοκώντας κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, όμως ακόμη και σήμερα το τοπίο είναι θολό.

Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να είναι σε ισχύ, καθώς και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων τους φορολογουμένους να κάνουν μία «πατριωτική κίνηση» και να τον καταβάλλουν.

Αλλες υποχρεώσεις

Στο μεταξύ, η καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις γίνεται κανονικά, όμως θέμα μπαίνει με τις συγκεντρωτικές αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, δεκατρείς στο σύνολο, για το διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Δεκεμβρίου 2014 με τη συγχώνευση επικουρικών ταμείων.

Η υποβολή των συμπληρωματικών λήγει αύριο, Παρασκευή, όμως πολλοί λογιστές και οικονομολόγοι δεν έχουν προλάβει να διεκπεραιώσουν την υποβολή, ενώ και το tasixnet σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, Αριστείδη Παπανδρέου, δουλεύει με αργούς ρυθμούς.

Ηδη, υποβάλλονται αιτήματα παράτασης προς το ΙΚΑ ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος και να καταβληθούν όλες οι συμπληρωματικές χωρίς πρόστιμα εναντίον των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομολόγων.

Οπως αναφέρεται, «σε ένα τόσο επιβαρυμένο πρόγραμμα που έχουν την τελευταία περίοδο οι λογιστές (συγκεντρωτικές τιμολογίων, κλεισίματα έτους, βιβλία αδειών, Φ.Π.Α., ρύθμιση, κ.τ.λ.) δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώσουμε στον προβλεπόμενο χρόνο, αυτήν την επιπλέον πρόσθετη εργασία που μας έχει επιβληθεί».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου