ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρός ο εορτασμός της Ευαγγελίστριας

λαμπρός-ο-εορτασμός-της-ευαγγελίστρι-851206

Λαμπρές θα είναι και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Κύριο χαρακτηριστικό της όλης τελετής είναι ο Επιτάφιος, τα Εγκώμια και η μεγαλοπρεπής πομπή της περιφοράς, που γίνεται για πολλά χρόνια στη Νέα Ιωνία και συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες λαού από το πολεοδομικό συγκρότημα και τη γύρω περιοχή. Συγκεκριμένα, σήμερα το βράδυ, Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας, κ.κ Ιγνατίου. Επίσης θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο, κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών μετά Θείου κηρύγματος. Στη συνέχεια θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου, θα σχηματιστεί πομπή από τη Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας, από τμήματα Πεζοναυτών, Αεροπορίας, Λιμενικών, Προσκόπων, Οδηγών, Μαθητών, Τροχονόμων, Πυροσβεστών κλπ, η οποία θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-Δημοκρατίας και δια της Λεωφόρου Ειρήνης θα επανέλθει στο Ναό.
Μετά το τέλος του Εσπερινού θα επακολουθήσει ολονύκτιος Αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 11 μ.μ και θα τελειώσει στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα. Η αγρυπνία τελείται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκκλησιασμό όσων αδυνατούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής.
Αύριο, Τετάρτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ζάμπιας κ.κ Ιωακείμ. Χιλιάδες λαού, όπως κάθε χρόνο, θα επισκεφτούν για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο της Παναγίας, με την ευκαιρία των λατρευτικών εκδηλώσεων που τελούνται σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στα Κανάλια
Σήμερα 14 και αύριο 15η Αυγούστου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων. Σήμερα, Τρίτη 14 Αυγούστου, θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και στις 8 μ.μ θα ψαλούν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει η περιφορά του Επιταφίου. Αύριο, Τετάρτη 15 Αυγούστου θα ψαλεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωΐ και στις 10.30 πμ θα γίνει η αναπαράσταση του ενταφιασμού της Θεοτόκου.

Στη Δρυμώνα
Σήμερα Τρίτη 14 και αύριο Τετάρτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δρυμώνα (δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σούρπης). Σήμερα στις 7:30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στην πλατεία, ενώ την Τετάρτη στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Σούρπης έχει προγραμματίσει μουσική βραδιά στην πλατεία της Δρυμώνας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 14 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. και μετά το πέρας του εσπερινού, οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Κ. Καρακώστα, Γ. Τσάτσο και Ελ. Κυπαρίσση σε λαϊκά και δημοτικά τραγούδια. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου