ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

παράσταση-διαμαρτυρίας-εργαζομένων-647793

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, με απόφαση του συλλόγου τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «αρνητική και εχθρική στάση προς τους εργαζόμενους, σε μια σειρά ζητημάτων».

Συγκεκριμένα, επικαλούνται:

-Την άρνηση του Δημάρχου Θ. Θεοδώρου να συναντηθεί με τον Σύλλογο παρότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή (τόσο σε προφορική επικοινωνία, αλλά και με το υπ΄αριθμ.πρωτ.88899/12-10-2016 έγγραφο αίτημά μας) για το θέμα της μη καταβολής οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους για την παροχή γάλακτος έτους 2013(!) η οποία έχει τελεσιδικήσει εδώ και δύο χρόνια και την έχουν αποκρύψει.

– Την μη καταβολή των οφειλόμενων για υπερωριακή απασχόληση πάνω από τέσσερις μήνες σε εργαζόμενους των τομέων αιχμής, όπως η Καθαριότητα.

– Την έλλειψη ειδών ατομικής προστασίας (σε ποσοστό άνω των 2/3) σ΄ αυτούς οι οποίοι τα δικαιούνται.

– Τον μη εμβολιασμό των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο μολύνσεων και ασθενειών, τόσο για τους ίδιους, όσο και γενικότερα για τη δημόσια υγιεινή.

– Την μη καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων στην Σήραγγα Γορίτσας από το 2014!

– Την διεκδίκηση απο το 2011 έως και σήμερα του γάλακτος και των ειδών ατομικής προστασίας σε όσους τα δικαιούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου