ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών γνώρισαν τις θαλάσσιες χελώνες του «Αρχέλων»

οι-μαθητές-του-1ου-δημοτικού-σχολείου-μ-647763

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μηλεών χθες πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με το «Αρχέλων», Κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελωνών ως επισφράγισμα σε ένα πρόγραμμα για τον εθελοντισμό.

Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά τις χελώνες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Έμαθαν πάρα πολλές πληροφορίες για τα είδη των χελωνών και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Τέλος γνώρισαν την «Ταϋγέτη» τη χελώνα που ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, προαιρετικά, για την κάλυψη των νοσηλευτικών εξόδων της χελωνίτσας που «υιοθέτησε» το σχολείο.

Κατά αυτό τον τρόπο οι μαθητές πέραν των πληροφοριών που αποκόμισαν για τη θαλάσσια χελώνα, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κοινωνικού εθελοντισμού ως ομάδα.

«Η εμπειρία ήταν απερίγραπτη και πολύ ουσιώδη. Μένουμε σπίτι ασφαλείς, αλλά συνεχίζουμε τις δράσεις, ενημερωνόμαστε και ευαισθητοποιούμαστε σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον», είναι το μήνυμα που στέλνει η Διεύθυνση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου