ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για Ζάχου -Καραμπατζάκη

ολοκληρώθηκε-η-κυκλοφοριακή-μελέτη-γ-647693

Παραλαμβάνεται επισήμως από το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση

Ολοκληρώθηκε στα τέλη του χρόνου η κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαμόρφωση των οδών Ζάχου – Καραμπατζάκη ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Η μελέτη θα παραληφθεί σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που ξεκινά στις 6 το απόγευμα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία των δύο παρόχθιων ως ζεύγος μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Η Ζάχου θα λειτουργεί ως άνοδος με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται από τη Λαρίσης προς τον περιφερειακό και η Καραμπατζάκη ως κάθοδος, με τη φορά της κίνησης να γίνεται από τον περιφερειακό προς τη Λαρίσης.

Η μελέτη προβλέπει περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος στα 3,5 μέτρα στο σύνολο των 6χλμ. (τρία χιλιόμετρα η Ζάχου και τρία χιλιόμετρα η Καραμπατζάκη) προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία των δύο οδών ως ήπιας κυκλοφορίας.

Σε κάθε οδό θα διαμορφωθούν φαρδιά πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και προς τον χείμαρρο Κραυσίνδωνα και προς τις οικοδομές που θα κυμαίνονται ανά περίπτωση μεταξύ 2,5 και 3 μέτρων το κάθε ένα. Στα πεζοδρόμια θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθούν παγκάκια και θα ενισχυθεί ο φωτισμός, ενώ προβλέπονται και εσοχές για θέσεις στάθμευσης. Θα διαμορφωθούν επίσης διαβάσεις για τους πεζούς.

Από την πλευρά του χειμάρρου θα διαμορφωθούν επίσης ποδηλατόδρομοι φάρδους 1,5 μέτρου τόσο στη Ζάχου, όσο και στην Καραμπατζάκη.

Το έργο έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πολίτες, όσο και από τις ομάδες της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν τη δημιουργία μίνι περιφερειακού μέσα στην πόλη.

Από τη δημοτική αρχή πάντως το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών, καθώς θα δώσει λύση στη δαιδαλώδη κυκλική διαδρομή στην οποία αναγκάζονται σήμερα οδηγοί από την περιοχή της Ν. Ιωνίας προκειμένου να έχουν έξοδο προς τη Λαρίσης.

Σημειώνεται ότι τη μελέτη ανέλαβε η εταιρεία «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.» με προϋπολογισμό 37.218,60 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου