ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλίας με την Ευαγγελία Λιακούλη

συνάντηση-της-ένωσης-στρατιωτικών-θε-647670

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΘ), κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της μετάδοσης του COVID-19, πραγματοποίησε συνάντηση χθες Πέμπτη με τη βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση, τα μέλη της και τους στρατιωτικούς γενικότερα, όπως η αποζημίωση των στελεχών για μετακινήσεις εκτός έδρας, το νέο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών που εφαρμόζεται από 01/01/2017 χωρίς να έχει ακόμη εφαρμοσθεί το μέρος εκείνο που αφορά στην αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης, η μισθολογική καθήλωση των Αξιωματικών που προέρχονται από τους ΕΜΘ, στο βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ σήμερα έχουν προαχθεί στο βαθμό του Υπολοχαγού και αναμένουν την αποστρατεία τους ώρα με την ώρα.

Τέθηκε στην κ. Λιακούλη ο προβληματισμός των στρατιωτικών περί των νόμων που ψηφίζονται, δημοσιεύονται σε ΦΕΚ αλλά δεν εφαρμόζονται αναγκάζοντάς τους να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τα αυτονόητα.

Αφουγκραζόμενη τα προβλήματά τους, η κ. Λιακούλη αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα και μάλιστα εν μέσω κρίσης, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Η ΕΣΠΕΘ ευχαριστεί τη Βουλευτή κ. Ευαγγελία Λιακούλη για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που επέδειξε για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους στρατιωτικούς.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Χρήστος Καρανάσιος, αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Στεργιούλας, ο Γεν. Γραμματέας κ. Λεωνίδας Κολονιώτης και ο Ταμίας κ. Δημήτριος Κυρίτσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου