ΤΟΠΙΚΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας απαντά για τη στέγαση του ΚΕΔΔΥ

η-περιφερειακή-ενότητα-μαγνησίας-απα-647595

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, με αφορμή επιστολή που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο για τη στέγαση του ΚΕΔΔΥ, γνωστοποιεί τα παρακάτω: «Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής με θέμα την στέγαση του ΚΕΔΔΥ με την οποία ο κ. Αντωνίου μας εγκαλεί ως αδιάφορους ως προς την ταλαιπωρία των παιδιών & των γονιών τους διεκδικώντας προφανώς το προνόμιο της ευαισθησίας μόνο για το πρόσωπό του, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω και προς γνώσιν κάθε ενδιαφερομένου ο οποίος πρέπει να διαμορφώσει άποψη, έχοντας όλα τα δεδομένα και όχι μόνο όσα σκοπίμως αναφέρει στην συγκεκριμένη επιστολή του.

Κατ’ αρχήν η μίσθωση με απευθείας ανάθεση από τη ΝΑΜ του ακινήτου του κ. Αντωνίου όπου στεγαζόταν το ΚΕΔΔΥ από το 2005 έως το 2011 με μηνιαίο μίσθωμα 2.113 €, έληγε τον Σεπτέμβριο του 2011. Με έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης από το Μάιο του 2011 είχε προταθεί η μεταστέγασή του στο χώρο του 4ου Γυμνασίου και γι αυτό τον λόγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την αριθμ.160/16.9.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προχώρησε στην λύση της συγκεκριμένης σύμβασης ( όπως και άλλων μισθώσεων ). Και για του λόγου το αληθές και για να καταστούν σαφείς οι άλλοι λόγοι που υπονοεί ο κ. Αντωνίου εντελώς αυθαίρετα ότι επέβαλλαν την διακοπή της μίσθωσής του, αναφέρουμε, ότι τα ενοίκια που πλήρωνε η Π.Ε. Μ. Σ. το 2011, ήταν ύψους 14. 890 € μηνιαίως και σήμερα είναι ύψους 660 € μηνιαίως. Επειδή η Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα πληρώνουν ενοίκιο για τη στέγαση των ΚΕΔΔΥ δεν σημαίνει, ότι θα πρέπει και η ΠΕΜΣ να πληρώνει ή να απολογηθεί που εξοικονόμησε πόρους. Κατά την εκτίμηση του κ. Αντωνίου βέβαια, αυτό υποκρύπτει ύποπτες συμπεριφορές. ( ….Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει…. )

Ως προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία το ΚΕΔΔΥ, εφόσον έληγε η σύμβαση η καταγγελία της μίσθωσης του ακινήτου του κ. Αντωνίου ήταν αναμενόμενη και η μόνη που ούτως ή άλλως επιβαλλόταν από τον νόμο για τις μισθώσεις ακινήτων, πόσο μάλλον όταν υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση από την αρμόδια υπηρεσία ευθύνης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη πρόταση τότε η ΠΕΜΣ θα προχωρούσε σε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για μίσθωση κατάλληλου ακινήτου. Με αυτά τα δεδομένα προχώρησε η μεταστέγαση του ΚΕΔΔΥ. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούν και τα ζητήματα που είχαν προκύψει τότε και τα οποία κι αυτά είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα, για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου ακινήτου του κ. Αντωνίου και την αλλαγή χρήσης γης και μια σειρά άλλων ζητημάτων .

Και φτάνουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα της δωρεάς του εν λόγω ακινήτου ( προσφορά του OLD CITY) για να στεγαστεί το ΚΕΔΔΥ, κάτι που έλαβε κατά τα λεγόμενα του κ. Αντωνίου τόσο μεγάλη δημοσιότητα, φυσικά για να τονίσει την μεγάλη ευαισθησία του και μόνο. Παρόλα αυτά μέσα στη τόση του προσπάθεια για δημοσιότητα, του διέφυγε η ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Φυσικά δημιουργούνται περισσότερες εντυπώσεις με τις ανοικτές επιστολές δια του τύπου παρά με την αποστολή μιας απλής ενημερωτικής επιστολής στον Περιφερειάρχη με την κατάθεση της πρόθεσης δωρεάς.

Παρόλα αυτά όλες εμείς οι κυρίες ( όπως μας αποκάλεσε στην επιστολή του ο κ. Αντωνίου) που κατά την εκτίμησή του δεν διαθέτουμε ευαισθησία και πολιτικά είμαστε ικανές να συνεχίζουμε τον Γολγοθά των αθώων παιδιών και παρότι θα μπορούσαμε να μη βασιστούμε στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, αναθέσαμε στην αρμόδια υπηρεσία μας και σε συνεννόηση με την Διευθύντρια του ΚΕΔΔΥ κ. Λουάρη και τους εργαζομένους εδώ και πολύ καιρό να συγκροτήσει επιτροπή αξιολόγησης της καταλληλότητας του προσφερόμενου ακινήτου του κ. Αντωνίου.

Πέραν όμως του ζητήματος της δωρεάς του, θα πρέπει να αναφερθεί ότι για τη στέγαση του ΚΕΔΔΥ από την στιγμή που υπήρξε σχετική αλληλογραφία με διαμαρτυρίες για το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται, η ΠΕΜΣ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και πριν την συνέντευξη τύπου του κ. Αντωνίου, τη διαγωνιστική διαδικασία μίσθωσης κτιρίου για την στέγασή του, που πρόκειται μετά από εισήγησή μου να είναι 10ετής, γιατί ακόμη και αν αποδεχθούμε τη δωρεά, μετά από δύο χρόνια θα πρέπει και πάλι να προβούμε σε διαγωνισμό για τη μεταφορά του ΚΕΔΔΥ, λόγω του ότι δεν θα μπορεί να καταβληθεί ενοίκιο, χωρίς διαγωνισμό. Παράλληλα την ίδια χρονική στιγμή σε συνεννόηση με το Δήμο Βόλου αιτηθήκαμε τη χρήση μέρος του Δημοτικού κτιρίου στη Νέα Ιωνία και ο Δήμος Βόλου με απόφαση του Δ.Σ. παρεχώρησε στην ΠΕΜΣ το εν λόγω κτίριο προς χρήση, απόφαση της οποίας η νομιμότητα εκκρεμεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στην διαγωνιστική διαδικασία μπορεί ο κ. Αντωνίου να συμμετάσχει συνυπολογίζοντας τα δύο χρόνια δωρεάς. Άρα πιθανώς να είναι ο μειοδότης.

Όμως από τη στιγμή που η δωρεά του, συνεχίζει να είναι στις προθέσεις του κι εφόσον πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές που καθιστούν το προσφερόμενο ακίνητο κατάλληλο για την στέγαση του ΚΕΔΔΥ, φυσικά και προηγείται της διαγωνιστικής διαδικασίας η οποία είναι και η μόνη νόμιμη και κανονική διαδικασία μίσθωσης ακινήτου από την πλευρά μας.

Οι όποιες άλλες αναφορές και υποθέσεις για συμπεριφορές και σκοπιμότητες ας επιστρέψουν σε όποιον αυθαίρετα τις επικαλείται.

Στο δικό σας «χωρίς εκτίμηση για τη σιωπή σας»

Απαντώ, Με «εκτίμηση» για τις αυθαίρετες εκτιμήσεις σας (ασφαλώς χωρίς καμία σκοπιμότητα από μέρους σας)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου