ΤΟΠΙΚΑ

1.850 μερίδες φαγητού σε απόρους

1-850-μερίδες-φαγητού-σε-απόρους-647479

Διαφοροποίηση των αριθμητικών δεδομένων δείχνει η τελευταία καταμέτρηση των συσσιτίων της Μητρόπολης Δημητριάδος που δίδονται σε απόρους, γεγονός που μεταφράζεται σε 1.850 μερίδες φαγητού τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο αντίστοιχος αριθμός που προέκυψε από προηγούμενη καταμέτρηση πριν από λίγους μήνες, υπερέβαινε, σημειωτέον, τις 2.000 μερίδες και καταγράφηκε με αφορμή τη λήξη του περσινού Εκκλησιαστικού έτους. Η τελευταία καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τους επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας, με αφορμή την φετινή επανέναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης, μετά από την καθιερωμένη αργία του Αυγούστου και δείχνει ελαφρά μείωση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα δεδομένα που καταγράφηκαν λίγο πριν την θερινή περίοδο.

Παρόλα ταύτα, υπάρχει πάντα εγρήγορση στην τοπική Εκκλησία και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: «αυτό είναι δεδομένο. Δόξα τω Θεώ μπορούμε και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται, απλώς γινόμαστε παράλληλα πολύ προσεκτικοί, δηλαδή, εξηγεί ο Σεβασμιώτατος, προσπαθούμε οι περιπτώσεις που εξυπηρετούνται, να είναι πραγματικά αυτοί που έχουν ανάγκη». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Εκκλησιαστικών κύκλων, είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του παραπάνω αριθμού, διότι η τελευταία καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία δεν γνώριζαν ενδεχομένως οι ενδιαφερόμενοι ότι ξεκίνησε σταδιακά η επαναλειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου Εκκλησιαστικού έτους.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό ο π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, προϊστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας: «έχουν προστεθεί και νέα πρόσωπα μεταξύ των ανθρώπων που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας, ενώ αυξάνονται παράλληλα τα αιτήματα συμπολιτών μας για εργασία». Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα σίτισης απόρων μαθητών και όπως εκτιμάται, πολλαπλασιάζονται καθημερινά και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι ανάγκες και τα αιτήματα που διατυπώνονται προς την Εκκλησία.

Ανθρωποι που μέχρι πρότινος δίσταζαν να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αρχίζουν σταδιακά να ζητούν βοήθεια, η οποία μεταφράζεται σε χρήματα, τρόφιμα, γάλα, αλλά και είδη ρουχισμού για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι προσέρχονται στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο πτυχιούχοι νέοι που έχουν όρεξη για δουλειά, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που χρειάζονται ένσημα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, ζητώντας οποιαδήποτε εργασία, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δοθεί λύση, στο βαθμό πάντα του δυνατού, χωρίς να γίνει, ωστόσο, αντιληπτή στα παιδιά, η δυσχερής οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι γονείς τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου