ΤΟΠΙΚΑ

Φήμες συγχώνευσης ξεσηκώνουν τους μαθητές

φήμες-συγχώνευσης-ξεσηκώνουν-τους-μα-647177

Φήμες των τελευταίων ημερών για συγχώνευση των σχολείων τους, ξεσήκωσαν τους μαθητές του 2ου και 8ου Γυμνασίου Βόλου, που μοιράζονται στο ίδιο σχολικό προαύλιο. Οι μαθητές βγήκαν εκτός σχολικών αιθουσών και προχώρησαν σε καταλήψεις, αντιδρώντας στην προοπτική τα δύο σχολεία να γίνουν ένα.

Η φήμη φαίνεται να ξεκινά από τη μη ικανοποίηση του αιτήματος του 2ου Γυμνασίου Βόλου, να στεγαστεί στο φυσικό του χώρο, μαζί με το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, στο σχολικό συγκρότημα του Αναύρου, όπου άλλωστε εδρεύει και η «δεξαμενή» των μαθητών του και αντίστοιχα το 8 ο Γενικό Λύκειο Βόλου, να μεταφερθεί στο κτίριο της Ν. Δημητριάδος, μαζί με το 8ο Γυμνάσιο Βόλου.

Γονείς των οποίων τα παιδιά θα έπρεπε κανονικά να φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, έχουν προχωρήσει σε μετεγγραφές στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, που είναι πιο κοντά στις κατοικίες τους και επιπλέον δεν απαιτείται η διάσχιση καθημερινά δύο μεγάλων δρόμων, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ασφάλεια.

Ως εκ τούτου, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, αρχίζει να «αποδεκατίζεται» από μαθητικό δυναμικό. Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, Γ. Καλέργη ότι στη β’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Βόλου φοιτούν μόλις 52 παιδιά, ενώ σε ολόκληρο το σχολείο έχουν δημιουργηθεί μόλις οκτώ τμήματα έναντι των 12 που λειτουργούσαν πέρυσι.

«Το σχολείο μας απαξιώνεται, ενώ φήμες περί συγχώνευσης των δύο Γυμνασίων, δημιούργησαν αναστάτωση στους μαθητές», ανέφερε ο κ. Καλέργης.

Εκτός όμως από το παραπάνω, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου, διαμαρτύρονται για μια σειρά ακόμη λειτουργικών προβλημάτων του σχολείου. Σφράγιση των εξόδων κινδύνου στον όροφο του σχολείου, είσοδος νερών της βροχής από την οροφή του κτιρίου, σχολικές τουαλέτες χωρίς χαρτί και μία σχολική τουαλέτα για κορίτσια χωρίς πόρτα, είναι μερικά από τα λειτουργικά προβλήματα που κατέγραψαν οι μαθητές.

Παράλληλα με τα 2ο και 8ο Γυμνάσια Βόλου, δύο ακόμη καταλήψεις μαθητών, κράτησαν ισάριθμα σχολεία κλειστά, χωρίς να γίνονται μαθήματα. Πρόκειται για το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και για το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου ως γνωστό, οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών γραφιστικής, βιβλίων ειδικοτήτων και για την κατάργηση του τομέα γραφιστικής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου