ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες 177.261 εκλογείς

στις-κάλπες-177-261-εκλογείς-851206

Με λάθη, τα οποία έγκαιρα εντοπίστηκαν και διορθώθηκαν, το Τμήμα Εκλογών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας έλαβε προχθές από το υπουργείο Εσωτερικών τους εκλογικούς καταλόγους για την ψηφοφορία της 16ης Σεπτεμβρίου.
Στη Μαγνησία 177.261 εκλογείς καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι μερικές δεκάδες περισσότεροι σε σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006.
Στους καταλόγους, οι οποίοι απεστάλησαν σε ψηφιακή μορφή (cd), εντοπίστηκε πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην επαρχία Αλμυρού. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, για το δημοτικό διαμέρισμα του Μαυρόλοφου δεν είχαν καταχωρηθεί τα στοιχεία των εκλογέων, ενώ για το Νεοχωράκι η διαφορά σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των εκλογέων ήταν μεγάλη και η περιοχή σχεδόν θα εξαφανίζονταν…
Τα λάθη επισημάνθηκαν έγκαιρα στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα αποστείλει διορθωμένους τους εκλογικούς καταλόγους.
Οι εκλογικοί κατάλογοι καταγράφουν τους εκλογείς κατά δήμο, κοινότητα και τοπικά διαμερίσματα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 329 εκλογικά τμήματα για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η κ. Οικονόμου, δεν είναι ακόμη γνωστά τα τμήματα των ετεροδημοτών, για τα οποία θα εκδοθεί ξεχωριστή απόφαση.
Τον οριστικό αριθμό των εκλογικών τμημάτων στο νομό θα καθορίσουν οι καταστάσεις των στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών και αστυνομικών, οι οποίες αναμένονται να αποσταλούν από το Πρωτοδικείο.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την προμήθεια υλικών που θα απαιτηθούν για τις υπηρεσίες και για τα εκλογικά τμήματα.

Δικαιολογημένες «απουσίες»
Αποστέλλονται σταδιακά από το υπουργείο Εσωτερικών οι εγκύκλιοι σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών.
Χθες εστάλη εγκύκλιος για τους εκλογείς οι οποίοι δεν θα μπορέσουν δικαιολογημένα να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Συνεπώς, όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται στις 16 Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για την ανάδειξη των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:
– όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και
– όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
Οι εκλογείς της πρώτης περίπτωσης, αν δεν ψηφίσουν δεν υποχρεούνται να προβούν σε καμία ενέργεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου