ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τι εννοεί ο ποιητής;
Τι εννοεί άραγε ο ποιητής; «Σας ζητώ να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά σας στις διαρροές και τις λασπολογίες και να καταδικάσετε με την ψήφο σας όποιο υποψήφιο ή υποψήφια επιδίδεται σε τέτοιες πρακτικές».
Φολίδες στο κατάστικτο από ανομήματα πολιτικό σώμα. Ανομολόγητες αλήθειες στο περιθώριο μιας λυσσαλέας, στο παρασκήνιο, μάχης. Λυσσαλέα διαπάλη χωρίς αρχές και εν αγνοία, δυστυχώς, του αποχαυνωμένου πολιτικού ακροατηρίου…
Α.Τ.

Ξημερώματα στο Βόλο…
Κόντευαν 2 τα ξημερώματα. Ο εις εκ των υποψηφίων αναζητούσε ακόμη λίγα λεπτά τηλεοπτικής δημοσιότητας, την ώρα που ο συνυποψήφιός του, απαλλαγμένος από το άγχος της πολιτικής επιβίωσης, αλλά αποκαμωμένος από την κούραση της ημέρας, ρουφούσε με βουλιμία τον Μπρεχτ «Αλλοίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες»…
Α.Τ.

Πολιτικό
θερμόμετρο
Εως 42 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο. Περισσότερα για τον (πολιτικό) υδράργυρο αύριο, γιατί ο Νίκος Καντερές, αν και Καρδιτσιώτης, περιοδεύει με τη Ν.Δ. στο υπόλοιπο Αττικής. Μέχρι τότε θαλάσσια αύρα τα SMS του Παπατόλια, που έρχεται να μας θυμίσει ότι δεν είναι όλα χρήμα και κατανάλωση. «Σας καλώ στην συναυλία Γιάννη Αγγελάκα και του Ψαραντώνη του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντη Πηλίου στις 24/8 ώρα 21.00». Ελευθερωτής ψυχών ο Αγγελάκας. Στρατοπέδευσε για τα καλά στα καθ΄ ημάς φέτος το καλοκαίρι στο Πήλιο, αντιλαμβανόμενος με τη σειρά του το σαγηνευτικό του τοπίου που μας περιβάλλει…
Α.Τ.

Προσδίδει κύρος
Σε κύρος, αξιοπιστία και διεύρυνση κερδίζει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία με την υποψηφιότητα του Δημ. Πιτσιώρη, σχολίαζε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας τις πληροφορίες που ήθελαν το γνωστό στέλεχος του κόμματος, πρώην δήμαρχο Βόλου, να «κλείνει» με τη συμμετοχή του τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών στο νομό.
Ο κ. Παπατόλιας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανή –εκείνη την ώρα- υποψηφιότητα του κ. Πιτσιώρη τόνισε ότι δεν πρέπει η συμμετοχή του να συσχετίζεται με επιπτώσεις για άλλους υποψηφίους. Ένα ψηφοδέλτιο, είπε, πρέπει να το βλέπουμε συνολικά και όχι τις εσωτερικές συμμαχίες.
Β.Σ.

Στην Καρδίτσα
Ο νομάρχης Μαγνησίας, όπως και αντινομάρχες, απουσίαζαν χθες το απόγευμα από το Βόλο. Βρίσκονταν στην Καρδίτσα, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στην προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Β.Σ.

Τα γιαούρτια και τ΄ αυγά δεν ήταν τίποτα
Νέες κινητοποιήσεις από την προσεχή εβδομάδα στην Αλόννησο σύμφωνα με μέλη της κίνησης διαμαρτυρίας για το θαλάσσιο Πάρκο. Σήμερα ή αύριο αναμένεται συνάντηση των πρωτεργατών της κίνησης σε καφέ του νησιού για να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γιαούρτια και τ΄ αυγά που προηγήθηκαν δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που πρόκειται ν΄ ακολουθήσει.

Δεσμοί με το Βόλο
Ισχυρούς δεσμούς έχει αναπτύξει με την περιοχή ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, ο οποίος είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Β’ περιφέρεια Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο επί σειρά ετών διευθυντής της ΕΜΥ και εκλεγμένος αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, έλκει την καταγωγή του από την Καρδίτσα, αλλά επισκέπτεται συχνά τον Βόλο όπου διαμένει ο αδελφός του, Βασίλειος Καντερές. Με δηλώσεις του στον “Τ” ο κ. Καντερές, ο οποίος είναι, σημειωτέον, ο πρώτος μετεωρολόγος που εμφανίστηκε στην τηλεόραση, υπογραμμίζει το ενδιαφέρον και την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, συνεπεία των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Ευχή και αγωνία του είναι “να μην σημειωθούν πλημμύρες” λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που άφησαν στο διάβα τους τεράστιες καμένες εκτάσεις στο Πήλιο και άλλα σημεία της περιοχής.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Συνάντηση στο Επιμελητήριο
Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργο Σπηλιώπουλο συναντήθηκε η Ροδούλα Ζήση και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο για τη πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, όσο και για την επιχειρηματικότητα και τις προτάσεις που έχει συμπ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου