ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε στο ξύλο τον οικοδεσπότη του σε περιοχή του Βόλου

εσπασε-στο-ξύλο-τον-οικοδεσπότη-του-σε-646958

Ποινή φυλάκισης 3 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Με τον χειρότερο τρόπο πλήρωσε τη φιλοξενία που παρείχε σε έναν 39χρονο φίλο του άστεγο και εθισμένο σε ναρκωτικές ουσίες ένας 52χρονος κάτοικος ευρύτερης περιοχής του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια τσακωμού ο φίλος του τον σάπισε στο ξύλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να κινδυνεύσει να χάσει ακόμη και τη ζωή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και χθες εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Το Δικαστήριο επέβαλε στον 39χρονο ποινή φυλάκισης τριών ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η σωματική βλάβη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια τσακωμού μεταξύ δύο ανδρών και το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι δράστης και παθών ήταν φίλοι και μάλιστα ο παθών φιλοξενούσε τον 39χρονο επειδή εκείνος δεν είχε πού να μείνει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες άγνωστο για ποιο λόγο τσακώθηκαν έντονα και τότε ο 39χρονος όρμησε στον 52χρονο και άρχισε να του ρίχνει γροθιές στο κεφάλι.

Το αποτέλεσμα από τα χτυπήματα ήταν ο 52χρονος να υποστεί σοβαρό αιμάτωμα στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα ο παθών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επί μέρες.

Μάλιστα από τον σοβαρό τραυματισμό του υπέστη θρομβοφλεβίτιδα και οι γιατροί τού ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα των κάτω άκρων λόγω γάγγραινας.

Μετά το επεισόδιο ο 52χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά δεν διακομίστηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά μετά από δύο τρεις μέρες μετά από την προτροπή φίλων και συγγενών του.

Χθες στο Δικαστήριο ο παθών ήταν παρών και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτεια που είχε με την υγεία του εξαιτίας του επεισοδίου. Σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα στην κίνησή του.

Είπε ότι ο 39χρονος με τον οποίο τσακώθηκε ήταν φίλος του και τον φιλοξενούσε γιατί ήταν άστεγος.

Αντίθετα ο φίλος του δεν ήταν παρών. Φέρεται όμως να κατέθεσε στους αστυνομικούς προανακριτικά ότι μετά τον τραυματισμό του 52χρονου του έλεγε να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο και εκείνος αρνούταν.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε χωρίς η ποινή να είναι με αναστολή ή μετατρέψιμη. Αντίθετα, χορήγησε τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου