ΤΟΠΙΚΑ

Το 2ο Λύκειο Βόλου στην Πάλμα της Μαγιόρκα

το-2ο-λύκειο-βόλου-στην-πάλμα-της-μαγιόρ-646444

Η πρώτη επίσκεψη του προγράμματος « Let΄ s stop consumption frenzy” (Ας σταματήσουμε την καταναλωτική μανία) του 2ου Λυκείου Βόλου πραγματοποιήθηκε στην Πάλμα της Μαγιόρκα μεταξύ 8 και 15 Δεκεμβρίου. Μια ομάδα από πέντε μαθήτριες: Κάρλου Κασσάνδρα, Λάκη Μακρίνα, Σταθαράκου Μαρία, Τζανετοπούλου Ειρήνη και Τσαμήτα Μελίνα και δύο καθηγήτριες: Μπατζούκη Κλεοπάτρα (συντονίστρια) και Λυκοδήμου Ελένη, πήραν μέρος στη συγκεκριμένη κινητικότητα και ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές του Colegio Nuestra Señora de Montesión στη Μαγιόρκα, Κurtkoy Αnadolu Lises από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, Vilniaus Tuskulenu gimnazija από το Βίλνιους της Λιθουανίας και Ady Endre Oradea από την Οραντέα της Ρουμανίας.

Η υποδοχή των διοργανωτών Ισπανών ήταν θερμή και οι μέρες αυτές κύλησαν με εργαστήρια, επισκέψεις στα μνημεία της πόλης και εκδρομές που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος και έφεραν κοντά τους μαθητές από τις διαφορετικές χώρες.

Επίσκεψη έγινε και στο Τεχνολογικό Πάρκο, στο Μουσείο Παιχνιδιών από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της Πάλμα στη Μαγιόρκα. Επίσης, στο Ενυδρείο (Aquarium) της Πάλμα, όπου ήρθαν σε επαφή με διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής και συνειδητοποίησαν πόσο σημαντική είναι η προστασία της. Μία ακόμη σημαντική εμπειρία ήταν η εκδρομή στα χωριά Soller και Valldermosa, γραφικά και με πλούσια ιστορία. Ο καθεδρικός ναός της πόλης, γοτθικού ρυθμού και με μεγάλη ιστορία, δεσπόζει. Ορισμένα τμήματά του έχουν κατασκευαστεί από το διάσημο αρχιτέκτονα Gaudi.

Η θέα από την ταράτσα του σχολείου

Όλοι οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου, απόλαυσαν την ισπανική φιλοξενία, έκαναν καινούργιους φίλους. Εξαιτίας της περιόδου, προ των διακοπών των Χριστουγέννων, η πόλη ήταν στολισμένη γιορτινά και λειτουργούσε Χριστουγεννιάτικη αγορά με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό. Οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές, συνειδητοποίησαν πόσα κοινά στοιχεία συνδέουν τους λαούς της Μεσογείου.

Ακόμα μετά από ψηφοφορία μεταξύ των χωρών ανακηρύχτηκε λογότυπος (logo) του προγράμματος ο ελληνικός, ο οποίος σχεδιάστηκε από τη μαθήτρια Ταχούλα Αλεξάνδρα, που συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου