ΤΟΠΙΚΑ

Μεταγραφές της τελευταίας στιγμής στη Νίκη που σήμερα παίζει κύπελλο με Αχαρναϊκό

μεταγραφές-της-τελευταίας-στιγμής-στ-851206

Μεταγραφές της τελευταίας στιγμής πραγματοποίησε χθες η Νίκη, που σήμερα παίζει κύπελλο με Αχαρναϊκό σίγουρα ανέτοιμη, αλλά αποφασισμένη για πρόκριση…
Η Νίκη σήμερα στις 5 το απόγευμα θα δώσει τον πρώτο επίσημο φετινό αγώνα της, υποδεχόμενη τον Αχαρναϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Αχαρναϊκό, αν και το κύπελλο δεν συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητες του προπονητή της Νίκης, Νίκου Ζαλίκα, ο οποίος στην παρούσα φάση ρίχνει όλο το βάρος στο μοντάρισμα της ομάδας… που ακόμη συμπληρώνεται!!
Σε περίπτωση που η Νίκη περάσει στη β’ φάση της διοργάνωσης, τότε θα παίξει και πάλι στο Βόλο υποδεχόμενη το Αιγάλεω, με το νικητή από το εν λόγω ζευγάρι να καλείται στην τέταρτη φάση του κυπέλλου να αντιμετωπίσει την Skoda Ξάνθη. Θυμίζουμε πως εάν δεν προκύψει νικητής κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, τότε θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση, ενώ εάν και πάλι οι δύο ομάδες θα παραμένουν ισόπαλες, τότε θα καταφύγουν στη διαδικασία των πέναλτι.
Η προετοιμασία της Νίκης ολοκληρώθηκε χθες με μία πρωινή προπόνηση, δίχως πάντως ο Ζαλίκας να ανακοινώσει την 18άδα. Αυτό θα γίνει σήμερα και για την ακρίβεια λίγο πριν την σέντρα του αγώνα με τον Αχαρναϊκό, με τον Ζαλίκα να μην υπολογίζει τον ανέτοιμο Τσέροβιτς (είχε υποστεί διάστρεμμα σ’ ένα από τα φιλικά της προετοιμασίας και μόλις τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις), αλλά και τους παίκτες που δεν ετοιμάστηκαν τα δελτία τους και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Η προϊστορία
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τελευταία φορά την περίοδο 2002/03 για το πρωτάθλήμα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «κυανόλευκοι» είχαν κερδίσει 1-0 στο Βόλο τον Αχαρναϊκό με σκόρερ τον Σπύρο Νούσια, ενώ στο β’ γύρο η Νίκη είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Αχαρναϊκός είχε προηγηθεί 2-0 με τέρματα των Μαστραντώνη (27’) και Μουσογιάννη (48’), όμως η Νίκη είχε ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Αρχικά με τον Φουσίκα που είχε μειώσει στο 81’, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί με το εύστοχο πέναλτι του Τσιαντούλη στην εκπνοή του αγώνα.
Στο σημερινό ματς θα σφυρίξει ο Α. Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα, με βοηθούς τους συντοπίτες του Δ. Κωτούλα και Β. Παπακέμο, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ν. Κακάνης από τον σύνδεσμο Λάρισας.

Αυλαία με Χρέντσαρ, Πάγκαλη και Κωστή
Ο Σλοβάκος Έντουαρντ Χρέντσαρ, ο Πέτρος Κωστής και ο Αλέξανδρος Πάγκαλης, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των μεταγραφών της Νίκης. Ο 29χρονος Χρέντσαρ είχε φορέσει τη φανέλα της Νίκης την περίοδο 2004/05, παίζοντας τότε σε 17 αγώνες για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και δύο για το κύπελλο Ελλάδας. Αμυντικός με πείρα και ηρεμία στο παιχνίδι του είχε ικανοποιήσει τότε τους Βολιώτες με τις εμφανίσεις του.
Ωστόσο, ο τραυματισμός που είχε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τον Σλοβάκο, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από τη Νίκη μια και τότε δεν δέχθηκε την πρόταση των «κυανόλευκων» να συνεχίσει με μειωμένες αποδοχές.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για τη Νίκη, η οποία πλέον αποκατέστησε τις σχέσεις της με τον Σλοβάκο και επανέφερε τον Χρέντσαρ στο ρόστερ. Συν τοις άλλοις, οι «κυανόλευκοι» αισιοδοξούν πως ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος πριν λίγα χρόνια είχε αγωνιστεί και στο κύπελλο UEFA με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Αλέξανδρου Πάγκαλη, δόθηκε με υποσχετική ενός έτους από τον Παναθηναϊκό και φυσικά καταγράφεται στα θετικά της διοίκησης Χρόνη ότι πήρε παίκτη από τους «πράσινους». Για τον παίκτη είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός, αλλά και το Κορωπί, όμως η Νίκη ήταν αυτή που πήρε το ΟΚ του Παναθηναϊκού για τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό!
Πριν ανακοινωθεί η έλευση του Χρέντσαρ και του Πάγκαλη, η ΠΑΕ Νίκη φρόντισε να ντύσει στα κυανόλευκα τον Βολιώτη μέσο Πέτρο Κωστή πο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου