ΤΟΠΙΚΑ

Εργασίες στερέωσης στο θολωτό τάφο

εργασίες-στερέωσης-στο-θολωτό-τάφο-851206

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στερέωσης του θολωτού τάφου του περιφερειακού, προκειμένου να διασφαλιστεί η στατική επάρκεια του επιβλητικού μνημείου, που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου. Το “πράσινο” φως για την υλοποίηση των προαναφερθέντων, έδωσε η επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού και στο πλαίσιο των συντονισμένων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται, εντάσσεται η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ εκπροσώπων του έργου, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της ΝΑΜ. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που θα ολοκληρώσει την περιφερειακή οδό και θα αναλάβει, παράλληλα, την κατασκευή του τεχνικού έργου της γέφυρας, η οποία θα διέρχεται πάνω από τον θολωτό τάφο, σύμφωνα με την μελέτη που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
“Χθες είχαμε μια πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους του εργολάβου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εφορίας Αρχαιοτήτων και από πλευράς της Νομαρχίας παρέστησαν ο αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Παπαδέλης” αναφέρει η προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου. “Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, προσθέτει η ίδια, είχαμε επιτόπου επικοινωνία με την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και συγκεκριμένα με τον διευθυντή τον κ. Ζιρό. Εγινε ένας πρώτος συντονισμός άμεσων ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να στερεωθεί πρώτα το μνημείο, να εξασφαλιστεί η στατικότητά του και στη συνέχεια να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του τεχνικού έργου, χάρη στο οποίο το μνημείο θα διατηρηθεί, ώστε να είναι ορατό και επισκέψιμο αλλά θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή της περιφερειακής οδού” επισημαίνει η προϊσταμένη της ΙΓ’ ΕΠΚΑ.
Οι εργασίες στερέωσης του μνημείου θα ξεκινήσουν άμεσα και “για τον λόγο αυτό, υπογραμμίζει η κ. Ιντζεσίλογλου, υπάρχει συνεχής συνεργασία και επικοινωνία με την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, αλλά και συντονισμός των ενεργειών, ώστε να γίνουν άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου και το μνημείο να εξασφαλισθεί για μελλοντική ανάδειξή του, αλλά και να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος με τον καλύτερο τρόπο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου