ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση σχετικά με τα πρόστιμα για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

απάντηση-σχετικά-με-τα-πρόστιμα-για-τα-64534

Από την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης

Με αφορμή τα όσα δήλωσε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Β. Καντόλα, στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για το πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο δήμος Βόλου για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, από την επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η κ. Καντόλα ας αποφασίσει επιτέλους να δουλέψει σοβαρά στον τομέα της Καθαριότητας, αντί να επιχειρεί να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας, κυνηγώντας ανεμόμυλους, στην προσπάθειά της να καλύψει την αδράνεια και την έλλειψη σχεδίου, τόσο της ίδιας όσο και του σε αργία προκατόχου της Δ. Καντόλα, με τη συνεχή μετάθεση των δικών τους ευθυνών στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αν δεν το γνωρίζει ακόμη, η προηγούμενη δημοτική αρχή συνέταξε και κατέθεσε, το 2013, στο Υπουργείο Μεταφορών, ηλεκτρονικό μητρώο οχημάτων, όπου αναγράφονται, με πλήρη στοιχεία, όλα τα οχήματα του Δήμου Βόλου και, μεταξύ αυτών, τουλάχιστον 30 οχήματα προς απόσυρση, πέραν των ακινητοποιημένων μεγάλου κυβισμού, αλλά και των μηχανημάτων έργου, που, βάσει οδηγιών, δεν συμπεριλαμβάνονταν στο μητρώο.

Ο τότε διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Χ. Τσιλιός, είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες (εκτίμηση της κατάστασης των οχημάτων, αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών, αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για πληρωμή τελών κλπ), σύμφωνα με τις οποίες αποσύρθηκαν 24 παλαιά οχήματα (μεταξύ αυτών, 5 μηχανήματα έργου και 5 οχήματα μεγάλου κυβισμού), που παραδόθηκαν στον τότε ΟΔΔΥ. Είχε επίσης ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόσυρση και των υπόλοιπων, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή, ο διευθυντής της Υπηρεσίας μετακινήθηκε από τη θέση του, ενώ ο τέως Αντιδήμαρχος, κ. Καντόλας, σε δημόσιες τοποθετήσεις του, δήλωνε πως δε θα προχωρήσει ο Δήμος στην απόσυρση των οχημάτων, γιατί σκόπευε να τα επισκευάσει ή να τα αξιοποιήσει για ανταλλακτικά…

Η κ. Καντόλα παρέλαβε την Υπηρεσία από τον πατέρα της, όχι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δέκα εννέα (19) ήδη μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε ένα έργο που να δείχνει ότι προχώρησαν την Υπηρεσία Καθαριότητας έστω ένα ελάχιστο βήμα μπροστά από το σημείο που την παρέλαβαν. Με ανερμάτιστες αποφάσεις, χωρίς κανένα προγραμματισμό, και με συνεχείς μετακινήσεις έμπειρων στελεχών, που έχουν ως αποτέλεσμα συνεχείς καθυστερήσεις στις διαδικασίες και αποδιοργάνωση, η Υπηρεσία καρκινοβατεί και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι δημότες.

Ας πάψουν επιτέλους να λειτουργούν ως αντιπολίτευση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ας αντιληφθούν πως αυτοί είναι πλέον δημοτική αρχή και αυτοί ελέγχονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Οσο για το νοικοκύρεμα που έγινε στην Καθαριότητα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το γνωρίζει πολύ καλά η κ. Καντόλα από την ενημέρωση που έχει από τα στελέχη της Υπηρεσίας. Εχει ωστόσο εν μέρει δίκιο, γιατί όντως δεν μπορέσαμε να κλείσουμε όλες τις πληγές του παρελθόντος, όπως, για παράδειγμα, τα πέντε οχήματα που το 2005 – 2006 είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Πειραιά στον πρώην Δήμο Αισωνίας, χωρίς όμως να έχει γίνει ποτέ η μεταβίβασή τους στον Δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δηλωθούν στο μητρώο και να απαιτούνται ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες για την τακτοποίησή τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου