ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

στον-βόλο-ο-24ος-πανελλήνιος-μαθητικός-δ-645208

Το άλλο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9 π.μ. θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Βόλου ο 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής, που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Μαγνησίας ως εξεταστικό κέντρο. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η διευθύντρια του 1ου Λυκείου κ. Λοντρίδου Παρασκευή και μέλη ο κ. Μπλατσής Δημήτριος, μαθηματικός του 2ου ΓΕΛ. Ν. Ιωνίας και Μουτσιάρας Κων/νος, μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, που διοργανώνει το διαγωνισμό μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο διαγωνισμός έχει τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε τη σχετική εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η 1η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει χωριστά θέματα για το Γυμνάσιο και χωριστά για το Λύκειο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι τρεις ώρες και θα διενεργηθεί με την ευθύνη μιας Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών που θα ορίσει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής, οι καθηγητές της οποίας εθελοντικά θα προσφέρουν την υπηρεσία τους στο Διαγωνισμό.

Οι περίπου τριάντα πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι περίπου δεκαπέντε πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 2η φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού. Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) και θα αποσταλούν, επίσης, μέσω email σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού http://contest.astronomos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου