ΤΟΠΙΚΑ

Διασχολική συνεργασία για το σχολικό εκφοβισμό

διασχολική-συνεργασία-για-το-σχολικό-644545

Μεταξύ 3ου Γυμνασίου Βόλου και 3ου Γυμνασίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης

Μια ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε για 3ο Γυμνάσιο Βόλου η επίσκεψη μαθητών και των καθηγητών κ. Σαβάογλου Θωμά φιλολόγου και κ. Οικονόμου Κατερίνας γεωλόγου του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού και της Διευθύντριας κ. Κουμανδράκης Ειρήνης φιλολόγου του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού, χθές Πέμπτη.

Με στόχο την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, έγινε μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική ανταλλαγή εμπειριών, για τις δράσεις που αναπτύσσονται στα δύο σχολεία στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος της ενδοσχολικής βίας.

Συγκεκριμένα στο 3ο Γυμνάσιο Κορδελιού λειτουργεί «Πρόγραμμα Διαμεσολάβησης κατά της Βίας» όπου οι μαθητές – διαμεσολαβητές αναλαμβάνουν επίλυση διαφορών μεταξύ μαθητών, πριν φτάσει το θέμα στους καθηγητές και τη Διεύθυνση του σχολείου.

Οι μαθητές του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου παρουσίασαν τη λειτουργία της «Ομάδας Φιλίας» που στόχο επίσης έχει την ειρηνική επίλυση διαφορών και την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών.

Η πρώτη αυτή συνεργασία ξεκίνησε σε ευχάριστο κλίμα και τα δύο σχολεία εξέφρασαν την επιθυμία η συνεργασία αυτή να αναπτυχθεί περισσότερο.

Η συνεργασία έκλεισε με μουσικά κομμάτια που παρουσίασαν μαθήτριες του σχολείου και την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαρίνας Μανθογιάννη.

Για την υλοποίηση αυτή συνεργάστηκαν η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού κ. Κουμανδράκη Ειρήνη και η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Νίκη Ρηγάκη, κοινωνιολόγος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου