ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται η «τράπεζα» της Μητρόπολης

εγκαινιάζεται-η-τράπεζα-της-μητρόπ-851206

Εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 13 του μηνός στις 6 το απόγευμα, προγραμματίζονται τα επίσημα εγκαίνια της Τράπεζας ενδυμάτων, τροφίμων και παιχνιδιών, που δημιούργησε η Μητρόπολη Δημητριάδος, τείνοντας χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη. Η εν λόγω πρωτοβουλία θα “φιλοξενηθεί” στους υπόγειους χώρους του κτιρίου της οδού Γλάδστωνος, όπου θα στεγαστούν μελλοντικά οι κοινωνικές υπηρεσίες και δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος, αποτελεί δε μια ακόμη καινοτόμα δράση της τοπικής Εκκλησίας. Το όραμα της δημιουργίας Τράπεζας ενδυμάτων, τροφίμων και παιχνιδιών παίρνει “σάρκα και οστά”, καθώς έχουν διαμορφωθεί στο υπόγειο του κτιρίου της οδού Γλάδστωνος οι ανάλογες υποδομές, ενώ οι συγκινητικές προσφορές των πιστών, συνδράμουν αποφασιστικά τους στόχους που έχουν τεθεί. Προσεχώς υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει η ανέγερση έξι ακόμη ορόφων, που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Σταθμού Κοινωνικής Βοήθειας της Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος βρίσκεται σε εξελικτική φάση. Το έργο θα υλοποιηθεί με πόρους της “Αλληλεγγύης” και η δημοπράτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την περίοδο των εκλογών. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στο εν λόγω κτίριο θα στεγαστούν οι δράσεις που συνθέτουν το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως όπως ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος”, οι Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης, οι δομές που αφορούν στην συμπαράσταση οικογένειας κ.α.
Μιλώντας στον “Τ” ο υπεύθυνος ιερέας για την λειτουργία του κτιρίου π. Βασίλειος Τσουρλής, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Ξεκινήσαμε πέρυσι τον Νοέμβριο με την ανέγερση του παρεκκλησίου των Αγίων Παϊσίου, Πορφυρίου και Ευφραίμ και η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε διαμορφώσαμε στο υπόγειο του υπό ανέγερση κτιρίου χώρο συνολικού εμβαδού 150 τ.μ., που περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η οποία μπορεί να καλύψει την σίτιση 80 περίπου ατόμων, ταυτόχρονα δε, τις πρώτες ανάγκες διαφόρων συνανθρώπων μας”. Στον ίδιο χώρο δημιουργείται η τράπεζα ενδυμάτων, τροφίμων και παιχνιδιών της Μητροπόλεως, που όπως εξηγεί ο π. Βασίλειος “θα καλύπτουν τις ανάγκες απόρων αλλά και έκτακτων περιστατικών, όπως π.χ. λαθρομεταναστών και άλλων περιπτώσεων, όπου θα προσφέρουμε, ως Μητρόπολη Δημητριάδος, τις πρώτες κοινωνικές υπηρεσίες, έως ότου βρεθεί η κατάλληλη λύση από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας”.
Οι προσφορές των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας, συγκεντρώνονται στον προαναφερθέντα χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γαλλίας, ενώ εθελόντριες αναλαμβάνουν τον καθαρισμό και το σιδέρωμα των ρούχων, τα οποία ήδη συλλέγονται. “Στο πρόγραμμα, συνεχίζει ο υπεύθυνος ιερέας, εντάσσεται επίσης η δημιουργία δωματίων που θα λειτουργήσουν ως προσωρινός ξενώνας των ατόμων που απευθύνονται σε μας, έως ότου βρεθεί η κατάλληλη, κατά περίπτωση, λύση, από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους”.

Βοήθεια για τους πυροπαθείς
Παράλληλα συνεχίζεται στον ίδιο χώρο η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Οπως επισημαίνει ο π. Βασίλειος Τσουρλής, “συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζωοτροφές και ρούχα αποκλειστικά και μόνο καινούργια”. Οσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο προσφοράς, μπορούν να προσκομίζουν τα προαναφερθέντα είδη στο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Γαλλίας, κάθε απόγευμα από τις 7-9 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου