ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε εντολή διακυβέρνησης

ζήτησε-εντολή-διακυβέρνησης-851206

Κάλεσμα στους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή, να μην επιλέξουν την αρνητική ψήφο και να δώσουν εντολή σταθερής διακυβέρνησης στη ΝΔ απηύθυνε από το Ηράκλειο Κρήτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη Δευτέρα.
Στην ανοιχτή συγκέντρωση της ΝΔ στο Ηράκλειο, ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και σημείωσε: «Δεν λέω ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Ότι δεν υπήρξαν και αδυναμίες. […] Στα 3,5 αυτά χρόνια έγιναν πολλά και σημαντικά. Πολλά όμως μένουν ακόμα να γίνουν. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Είμαστε στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου. Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να προωθεί αποφασιστικά τις βαθιές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση και πολιτική ωριμότητα. Απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις. Απαιτούν σταθερά και ασφαλή βήματα. Απαιτούν να συνεχίσουμε πιο τολμηρά, πιο γρήγορα. Αυτή είναι η δέσμευση που αναλαμβάνω σήμερα. Δέσμευση κατηγορηματική».
Παράλληλα, έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών, υπογραμμίζοντας: «Στις 16 του Σεπτέμβρη, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απαντούν σε ξεκάθαρα ερωτήματα: Συνέχιση της πορείας, που παράγει αποτελέσματα για όλους ή οπισθοδρόμηση στο χτες, στο τέλμα και την αδράνεια; Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ή στασιμότητα, αβεβαιότητα, παρακμή;
»Ζητώ εντολή, σταθερής διακυβέρνησης. Διότι χρειάζονται γρήγορες και υπεύθυνες αποφάσεις. Τολμηρές λύσεις. Αποφασιστικά βήματα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια αρνητικών επιλογών. Το ζητούμενο είναι οι πολίτες να επιλέξουν μία συγκεκριμένη πορεία για την Ελλάδα, αποφασίζοντας με θετική ψήφο. Έτσι θα οδηγηθεί η πατρίδα μας μπροστά».
Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από τους πολίτες να μην απέχουν την Κυριακή, σημειώνοντας: «Ζητώ να ενώσουμε δυνάμεις για τη νίκη μιας κοινωνικής συμμαχίας με στόχο τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές. Κανείς δεν πρέπει να λείψει την Κυριακή. Η συμμετοχή όλων είναι χρέος στον τόπο μας. Είναι χρέος στο μέλλον των παιδιών μας. Είναι χρέος Δημοκρατίας».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν θα ακολουθήσει την πολιτική της πόλωσης και του φανατισμού και ζήτησε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ να υψωθούν οι ελληνικές σημαίες και όχι οι κομματικές. «Ήρθε η ώρα να βάλουμε στην άκρη τα κομματικά μας λάβαρα. Να υψώσουμε το σύμβολο της ενότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Υψώστε το σύμβολο των κοινών μας αγώνων για το μέλλον των παιδιών μας: την ελληνική σημαία» τόνισε.
Εν τω μεταξύ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με κάποιο κόμμα. «Δεν έχω εμμονή εναντίον των συνεργασιών, αλλά χωρίς φόβο και χωρίς πάθος περιγράφω την κατάσταση» παρατήρησε.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η αρμοδιότητα της προκήρυξης νέων εκλογών δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, αλλά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεν είπα ότι θα τις προκηρύξω εγώ. Είπα την εκτίμησή μου, αν με ρωτούσε κανείς τι θα κάνω εάν δεν έχω αυτοδυναμία».
Πρόσθεσε πως το «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» δεν αποτελεί εκβιασμό, καθώς κάτι τέτοιο δεν ανήκει «ούτε στην πολιτική μου παιδεία, ούτε στην ηθική μου».
Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, ότι η ΝΔ δεν έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το πρόγραμμα που η ΝΔ είχε παρουσιάσει το 2004 είναι οκταετίας και πως «βήμα, βήμα και με συνέπεια το εφαρμόζουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου