ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Να αξιοποιηθούν οι θησαυροί του Πηλίου

γ-σούρλας-να-αξιοποιηθούν-οι-θησαυροί-851206

Στην ανάδειξη και την αξιοποίηση των μοναδικών ιστορικών, πολιτιστικών και φυσικών στοιχείων του Πηλίου αναφέρθηκε ο Γ. Σούρλας σε ομιλίες του κατά την περιοδεία του σε χωριά του Πηλίου.
– Έχουμε υποχρέωση, επισήμανε, να αναδείξουμε και τις μεγάλες προσωπικότητες της περιοχής που κατέστησαν το Πήλιο πνευματικό κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας και που πρωταγωνίστησαν για την απελευθέρωση του έθνους.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Γ. Σούρλας ανέπτυξε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως:
• Διοργάνωση εκδηλώσεων για το Ζαγοριανό Οικουμενικό Πατριάρχη Καλλίνικο επ’ ευκαιρία των 250 χρόνων από την ενθρόνισή του.
• Διοργάνωση εκδηλώσεων προς τιμήν του Προμυριώτη Γεωργίου Φιλάρετου, εξέχουσας πολιτικής φυσιογνωμίας, που απεκλήθη Πατέρας της Δημοκρατίας.
• Μεταφορά της λάρνακας του Δανιήλ Φιλιππίδη από το Μπαλτς της Μολδαβίας στη γενέτειρά του τις Μηλιές, όπου έγινε και η ιστορική συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών Ελλάδας και Μολδαβίας. Επετεύχθη έτσι διεθνής προβολή του Πηλίου.
• Μεταφορά της λάρνακας του Άνθιμου Γαζή από τη Σύρο στις Μηλιές.
• Διοργάνωση ημερίδας με θέμα το Πολυφάρμακο Πήλιο.
Κατά την έναρξη αυτής της ημερίδας ο Γ. Σούρλας τόνισε:
– Μετά από αιώνες ήρθε επιτέλους η ώρα να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο, τα βότανα του Πηλίου, να συμβάλουμε να καταστεί το Πήλιο θεραπευτικό κέντρο, να το καταστήσουμε περισσότερο ελκυστικό αλλά και ωφέλιμο για την υγεία και την ανάπτυξη του τόπου.
• Προώθηση διαδικασιών για την ίδρυση του Μουσείου των Κενταύρων. Ήδη υπάρχουν 498 απεικονίσεις Κενταύρων απ’ όλο τον κόσμο που θα αποτελέσουν τη βάση του Μουσείου.
Παράλληλα ο κ. Σούρλας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του προς τις αρμόδιες αρχές βοήθησε στην αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής και των κατοίκων της, καθώς και στην συνέχιση έργων υποδομής ή και στην κατασκευή νέων.
Ένα τέτοιο νέο έργο το οποίο πήρε επιτέλους το δρόμο του μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες στις οποίες πρωτοστάτησε ο Γ. Σούρλας είναι η παραλιακή σύνδεση του Αν. Πηλίου με το Ν. Λάρισας.
Άρχισε ήδη η δημοπράτηση των μελετών του για τις οποίες υπολογίζεται να δαπανηθούν 6.000.000 €. Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα υπερβεί το ποσό των 139.000.000 €. Οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βγάλει από την απομόνωση το Ανατολικό Πήλιο. Με το δρόμο αυτό διαγράφονται καλύτερες προοπτικές για την αύξηση της τουριστικής κίνησης του Πηλίου και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
– Το Πήλιο, τόνισε ο Γ. Σούρλας, δικαιούται να αποκτήσει όλες τις υποδομές που απαιτούνται για να καταλάβει τη θέση που του αξίζει ως ένα μεγάλο, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο με όλες τις ωφέλιμες επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στη χώρα μας ολόκληρη.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΣΟΥΡΛΑ
Συνεχίζοντας την προεκλογική του περιοδεία ο κ. Σούρλας θα επισκεφτεί:
Σήμερα, Τετάρτη: Βρύναινα ώρα 6.00 μ.μ.
Αγ. Τριάδα ώρα 7.00 μ.μ.
Αμαλιάπολη ώρα 8.00 μ.μ.
Πλάτανος ώρα 9.00 μ.μ.
Αύριο, Πέμπτη: Μελισσιάτικα ώρα 7.00 μ.μ.
Διμήνι ώρα 8 μ.μ.
Το βράδυ της Πέμπτης και ώρα 9.00 θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Ν. Ιωνία, στο εκλογικό κέντρο της Ν.Δ.- Λεωφ. Ειρήνης με Δημοκρατίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου