ΤΟΠΙΚΑ

Η Ροδ. Ζήση στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου

η-ροδ-ζήση-στην-υπηρεσία-πρασίνου-του-δ-851206

«Το πράσινο είναι προϋπόθεση για τη ζωή μας και την ανάπτυξη της χώρας. Αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Θέλουμε το περιβάλλον να αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Για το ΠΑΣΟΚ η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.»

Αυτό επεσήμανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφια Ροδούλα Ζήση στο προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της χθες το πρωί.

Την κ. Ροδούλα Ζήση υποδέχτηκε στην Υπηρεσία Πρασίνου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Βαγγέλης Καπούλας που την ενημέρωσε για τις δράσεις και τις παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα του Πρασίνου και του Περιβάλλοντος που αφορούν στο Δήμο Βόλου.

Η πρώην Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας συνομίλησε με το προσωπικό εξαίροντας τις προσπάθειές τους να αναβαθμίσουν το πράσινο της πόλης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στην πόλη και επεσήμανε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι θα είναι πάντα αρωγός στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, προκειμένου να αναβαθμίσει την αισθητική εικόνα του Βόλου.

«Τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ζήση, «είναι η στιγμή να διαμορφώσουμε μια νέα «πράσινη» συνείδηση στον κάθε πολίτη, καλύπτοντας το έλλειμμα στην πληροφόρηση και αναδεικνύοντας τα θετικά αποτελέσματα της συλλογικής δράσης. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με τη συμμετοχή όλων των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της κρατικής λειτουργίας».

Η κ. Ζήση τέλος αναφέρθηκε στην ρητή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει αυτοτελές Υπουργείο Περιβάλλοντος- Χωροταξίας και Οικισμού με αντικείμενο την προστασία και διαχείριση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και με οριζόντια δράση σε όλες τις επιμέρους τομεακές πολιτικές. Στο νέο Υπουργείο όπως ανέφερε η πρώην Υφυπουργός, θα υπάγονται και οι αρμοδιότητες προστασίας και διαχείρισης των δασών και του αιγιαλού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου