ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων

ξεκίνησε-η-επίσημη-καταμέτρηση-των-ψη-851206

Οι σάκοι με τα αποτελέσματα από τα 334 εκλογικά τμήματα παραδόθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου και από τις τρεις το μεσημέρι συνεργεία υπαλλήλων ξεκίνησαν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την σταυροδοσία των βουλευτών. Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη, όπου θα γίνει και η επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Ο πρώτος σάκος παραδόθηκε στο Πρωτοδικείο Βόλου στις 8 το βράδυ, ενώ αργά το μεσημέρι παραδόθηκαν και οι σάκοι των εκλογικών τμημάτων από τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
Μετά τις 10 προχθές το βράδυ η παράδοση των σάκων από τα εκλογικά τμήματα του Νομού ήταν κανονική, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χθεσινού πρωινού δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέδιδαν τους εκλογικούς σάκους.
Από την ημέρα της ανάρτησης θα δοθεί στους ενδιαφερομένους προθεσμία πέντε ημερών για την υποβολή τυχόν ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Βόλου, δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι επρόκειτο για μία εκλογική διαδικασία που παρουσίασε τα λιγότερα προβλήματα τα οποία επιλύθηκαν γρήγορα.
Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη ξεκινά κα επίσημα το νέο Δικαστικό Ετος, καθώς λόγω των βουλευτικών εκλογών έγινε αλλαγή στην ημερομηνία έναρξής του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου