ΤΟΠΙΚΑ

Στο… σκαμνί για τα καύσιμα

στο-σκαμνί-για-τα-καύσιμα-643633

Στο… σκαμνί κάθισε χθες το βράδυ το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Βόλου ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με αφορμή τις παραλείψεις του στον τρόπο σύνταξης της σύμβασης για το διεθνή διαγωνισμό με τον οποίο ο Δήμος θα προμηθεύονταν καύσιμα για τις ετήσιες ανάγκες, του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και της ΔΕΥΑΜΒ, συνολικού ύψους 1.700.000 ευρώ.

Διαγωνισμός που ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος ο δημοτικός στόλος των οχημάτων και τα δημοτικά κτίρια να μείνουν χωρίς καύσιμα στην καρδιά του χειμώνα.

Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή έφερε χθες, μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά, εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την έγκριση της προκήρυξης για τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου μέχρι και τα τέλη του 2013.

Το Τμήμα Προμηθειών μας δημιούργησε πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, είπε ο Δήμαρχος Βόλου για τους υπεύθυνους της υπηρεσίας, που δε δίστασε να χρησιμοποιήσει εις βάρος τους βαρείς χαρακτηρισμούς, κάτι που δε συνηθίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Π. Σκοτινιώτης.

Κάποια στιγμή, είπε, οι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν πληρώνονται για να πετούν το μπαλάκι στο Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, που διευκρίνισε ότι θα γίνει ο αναγκαίος υπηρεσιακός έλεγχος αν και δεν προκύπτει, όπως σημείωσε, από πουθενά ότι από τα λάθη της υπηρεσίας προκύπτει οικονομική ζημιά για το Δήμο.

Παρόλα ταύτα, όπως πρόσθεσε, υπάρχει θέμα διοικητικής αταξίας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για το λόγο αυτό, όπως τόνισε θα πρέπει να υπάρξουν επιπτώσεις. Σέβομαι, πρόσθεσε ο Π. Σκοτινιώτης, τα προβλήματά τους, γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι αλληλέγγυός τους, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, κατέληξε ο Δήμαρχος Βόλου.

Στις παραλείψεις της υπηρεσίας για την ακύρωση του διαγωνισμού για τα καύσιμα, επέρριψε τις ευθύνες και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Ξηρακιάς, ο οποίος ωστόσο ήταν πιο επιεικής στους χαρακτηρισμούς του. Αντίθετα πιο οξύς και πιο αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς, ο οποίος, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «θα πρέπει να πέσουν κεφάλια. Ως εδώ και μη παρέκει», για να σημειώσει ακόμη ότι οι υπεύθυνοι του Τμήματος είχαν λάθη ακόμη και στους πολλαπλασιασμούς των λίτρων με την αξία του πετρελαίου κίνησης ή θέρμανσης!!!

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημείωσε ακόμη ότι η ακύρωση της σύμβασης εκθέτει και τον ίδιο το Δήμαρχο ως πολιτικό προϊστάμενο και το Δήμο Βόλου, ενώ από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχο έγινε γνωστό ότι για τη σύμβαση η υπηρεσία δε φρόντισε να ενημερώσει τη νομική υπηρεσία, ενώ από την πλευρά του Δημάρχου διευκρινίστηκε ότι με τη βοήθεια της δικηγόρου του Δήμου της κ. Παπαγιαννίτση, που δεν είναι η δουλειά της, όπως είπε χαρακτηριστικά, έγινε εφικτή η σύνταξη του νέου δημόσιου διαγωνισμού. Γανιάσαμε σήμερα να συντάξουμε το νέο δημόσιο διαγωνισμό, γι΄αυτό και φέραμε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βόλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνος επέρριψε όλες τις ευθύνες στο Δήμαρχο Βόλου που έχει, όπως είπε, χαρακτηριστικά όλη την ευθύνη να ελέγχει και να παρακολουθεί τους υπαλλήλους του.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου