ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: Στημένα σόου και ψευτοαντιπαραθέσεις για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

κκε-στημένα-σόου-και-ψευτοαντιπαραθέ-643478

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου εξοπλισμού μηχανημάτων για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου, από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι εργαζόμενοι του Βόλου καλούνται να χρυσοπληρώσουν ακόμη μια ιδιωτικοποίηση στην οποία προχώρησε η δημοτική αρχή, την προμήθεια με χρηματοδοτική μίσθωση (LEASING) οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανήματων διάρκειας πέντε (5) ετών, αξίας 4,2 εκ. €, για την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου.

Η δημοτική αρχή Βόλου αποκαλύφθηκε για ακόμη μια φορά. Μετατρέπει το Δήμο Βόλου σε ένα ακόμη πεδίο προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων και κερδών. Δεν κάνει τίποτε λιγότερο από το να υπηρετεί την πολιτική όλων των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), κ.ά., που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, την στρατηγική της ΕΕ. Από τη μια αποψιλώνονται οι δημοτικές υπηρεσίες από το εξειδικευμένο προσωπικό κι απ’ την άλλη ανοίγεται ο δρόμος για κερδοφόρες επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σταδιακά καταργείται ο τομέας μηχανολογικού και συντήρησης οχημάτων, αφού αυτές οι υπηρεσίες περνούν σε ιδιώτη. Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, όπως και στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης του «οδοφωτισμού», αποδεικνύουν ότι δημοτική αρχή ακολουθεί πιστά αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική.

Ο δήμαρχος Βόλου παραδέχτηκε αυτό που το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχει επανειλημμένως καταγγείλει, ότι, τα εκατομμύρια € που θα πάρει η προμηθεύτρια εταιρεία προέρχονται από τα χρήματα των δημοτών, από ιδίους πόρους. Ότι μέσω των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών, η λαϊκή οικογένεια φορολογείται διπλά και από το κράτος και από το δήμο. Αντί να χρηματοδοτηθεί ο δήμος από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με την ταυτόχρονη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (μηχανολόγων, μηχανικών, κ.ά.) και τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων, παραδίδεται η υπηρεσία σε επιχειρηματικό όμιλο.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην παγιδευτούν από τα στημένα «σόου» της δημοτικής αρχής και τα παιδαριώδη διαχειριστικά επιχειρήματα των δήθεν αντιπολιτευομένων παρατάξεων και των υποψηφίων τους, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προμήθεια οχημάτων με τη μέθοδο leasing. Αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθειά! Το γεγονός ότι τα κόμματα που τους στηρίζουν, όπως και οι δήμαρχοι τους (π.χ. Κακλαμάνης, Καμίνης, κ.ά.) εδώ και χρόνια έχουν προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας μ΄ αυτές τις μεθόδους. Επί της ουσίας δε διαφωνούν με τη δημοτική αρχή Βόλου, ταυτίζονται πολιτικά και υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική που προωθείται στην τοπική διοίκηση”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου