ΤΟΠΙΚΑ

«Διαβάζοντας βιβλία γίνομαι καλύτερος»

διαβάζοντας-βιβλία-γίνομαι-καλύτερ-643270

Το μήνυμα των μαθητών του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, τίμησαν οι μαθητές του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Μέσα από ερεθίσματα που πήραν από βιβλία, οι μαθητές ζωγράφισαν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Διαβάζοντας ένα βιβλίο γίνομαι καλύτερος».

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

«Οι εκπαιδευτικοί του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με διάφορες δράσεις τους εντάσσουν την παιδική λογοτεχνία στις παιδαγωγικές δραστηριότητες, ολόκληρο το σχολικό έτος και με συστηματικό τρόπο να εργάζονται στην πρόκληση συγκίνησης που είναι το πρωταρχικό γνώρισμα της λειτουργίας της τέχνης του λόγου. Δυστυχώς η πανδημία δεν επέτρεψε τις διά ζώσης επισκέψεις σε βιβλιοθήκες και χώρους πολιτισμού αλλά αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες με βιωματικές παρουσιάσεις και λογοτεχνικές συναντήσεις από τα πολλά δρώμενα στην περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώσουν ποικίλα συναισθήματα, τα οποία μετατρέπονται από το δημιουργό σε αισθητικό έργο», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Πασχάλης Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου