ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι γονείς καρκινοπαθών παιδιών

κων-μαραβέγιας-να-εμβολιαστούν-κατά-π-642658

Τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των γονέων καρκινοπαθών παιδιών ζητεί με Αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή γονέα καρκινοπαθούς παιδιού σε ανοσοκαταστολή, σύμφωνα με τον οποίο ενδεχόμενη μόλυνση του παιδιού του με την νόσο Covid-19 θα είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία του. Επισημαίνεται ότι, λόγω ηλικίας, ο μικρός δεν δύναται να εμβολιαστεί, όπως όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, ωστόσο οι γονείς τους έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους, με τον κίνδυνο ενδεχόμενης μετάδοσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται απολύτως αναγκαίος ο εμβολιασμός των γονέων για την προστασία της εύθραυστης υγεία των παιδιών τους.

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα των γονέων με καρκινοπαθή παιδιά να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο και να μην τεθεί σε περαιτέρω κίνδυνο η υγεία των παιδιών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου