ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τους Μεσογειακούς

στην-τελική-ευθεία-για-τους-μεσογειακ-851206

Κορυφώνεται η προσπάθεια στο Δήμο Βόλου στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
Με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις 27 Οκτωβρίου στην Πεσκάρα της Ιταλίας που θα γίνει η ψηφοφορία για τη διοργανώτρια πόλη, η δημοτική αρχή του Βόλου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων.
Ο δήμαρχος Βόλου κ .Αλέκος Βούλγαρης, που είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Δερβένης, συμμετείχαν προχθές στην συνεδρίαση της Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κούβελο, με αντικείμενο την προετοιμασία της παρουσίας της ελληνικής υποψηφιότητας Βόλου- Λάρισας στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα βασικά σημεία της διαδικασίας παρουσίασης του φακέλου της κοινής υποψηφιότητας Βόλου- Λάρισας, η οποία -όπως τονίστηκε- θα επικεντρωθεί κυρίως στην «παρουσίαση» με ηλεκτρονικό τρόπο των δύο πόλεων και κυρίως των αθλητικών υποδομών, που αποτελούν και ένα από τα βασικότερα «ατού» σε αυτή την διεκδίκηση, αφού υποδηλώνουν μία ετοιμότητα για την διοργάνωση των αγώνων σε ποσοστό περίπου 80% σε σχέση με τις άλλες δύο πόλεις, Ριέκα και Μεσσίνα, που διεκδικούν τους Αγώνες.
Μετά την παρουσίαση η ελληνική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα «σφιχτό» στις διαδικασίες της ΔΕΜΑ, θα δεχτεί ερωτήσεις από το εκλεκτορικό Σώμα.
Στο πάνελ κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας θα συμμετέχουν οι κ.κ. Κούβελος, Δουβής, Στάμου, Γάγγας, Βούλγαρης και Τζανακούλης, ενώ στην αίθουσα θα παραβρίσκονται ακόμη 15 άτομα που θα απαρτίζουν την Ελληνική Αποστολή.
Παράλληλα αποφασίστηκε να λειτουργήσει περίπτερο στο οποίο θα προβάλλεται η υποψηφιότητα Βόλου- Λάρισας, το οποίο θα είναι λιτό και ταυτόχρονα επικοινωνιακό.
Βασικό σύνθημα που θα «δένει» το υλικό που θα υπάρχει στο ελληνικό περίπτερο «Τώρα είναι η ώρα…», που παραπέμπει με σαφήνεια στην ετοιμότητα, αλλά και τη βούληση της Επιτροπής Διεκδίκησης να αναβαθμιστεί ο θεσμός των Μεσογειακών Αγώνων, όπως περιγράφεται αναλυτικά και στο φάκελο της υποψηφιότητας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξάλλου, στις 25 Οκτωβρίου, στο μεγάλο θέατρο της Πεσκάρα, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία της «Εστουδιαντίνα» στην οποία πιθανότατα θα συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας.
Όπως εκτιμάται, περίπου στις 6 το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου θα έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Η Ελληνική Αποστολή θα αναχωρήσει από την Ελλάδα για την Ιταλία στις 25 Οκτωβρίου το πρωί και από το Δήμο Βόλου θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος κ. Αλ. Βούλγαρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Απ. Φοινικόπουλος και Δημ. Δερβένης και οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Κυρ. Μήτρου, Αντ. Παππάς και Μαργ. Πατσιαντάς.

«Ετοιμαζόμαστε εντατικά και υπεύθυνα, προκειμένου να ανταποκριθούμε μέχρι τέλους στις απαιτήσεις της μεγάλης επιλογής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης. Επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία της παρουσίασης της υποψηφιότητας στην Πεσκάρα, πάντα σε συνεργασία με την Επιτροπή Διεκδίκησης που έχει και την κύρια ευθύνη.
Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή παρουσίαση των δύο πόλεων. Μέχρι τελευταία στιγμή παράλληλα κινούμαστε ώστε να εξασφαλίσουμε «ψήφο- ψήφο» την στήριξη του εκλεκτορικού σώματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στις 27 Οκτωβρίου θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Σημειώνεται ότι από τις επόμενες μέρες ήδη στελέχη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων θα βρίσκονται στην Πεσκάρα, προκειμένου να διευθετήσουν μέχρι και την τελευταία μέρα όλες τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας παρουσίασης της ελληνικής υποψηφιότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου