ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Η παραβατικότητα των ανηλίκων
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τοπικός Τύπος καταγράφει περιστατικά παραβατικότητας από ανηλίκους, όπως αυτό που καταγράφηκε χθες για τον 15χρονο που αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα περίπτερο. Αστυνομικές πηγές στην περιοχή μας επισημαίνουν ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στους μετανάστες που έχουν έλθει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην περιοχή μας. Είναι απόρροια και των αλλαγών που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικογένεια, με την απομάκρυνση των γηραιοτέρων από την οικογενειακή εστία, από τις διαλύσεις γάμων σε πολλά ζευγάρια, από την επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονιών με ταυτόχρονη εγκατάλειψη του παιδιού, με έξαρση των φαινομένων βίας που αναπαράγεται από την τηλεόραση, από την αύξηση του αλκοολισμού, των ναρκωτικών κ.α.
Απέναντι σε όλα αυτά μία λύση υπάρχει. Η γενναία στήριξη του κοινωνικού κράτους, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι υποδομές για την προσχολική αγωγή και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η λήψη μέτρων για τη μείωση της μαθητικής διαρροής από την υποχρεωτική εκπαίδευση κ.α.
Α.Τ.

Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου
Μπορεί να έγιναν κάποιες εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Εθνικό Στάδιο από τη διοίκηση του ΕΑΚ Βόλου, αλλά συμπολίτες που το επισκέπτονται καθημερινά επισημαίνουν ότι είναι εμφανή τα ίχνη που έχει αφήσει πάνω του ο παράγων χρόνος. Ιδιαίτερα οι χώροι κάτω από τις κερκίδες, όπου η εξωτερική τους εμφάνιση είναι απογοητευτική καθώς μαρτυρούν μία εικόνα εγκατάλειψης, παρά μία εικόνα ευπρεπισμού για το μεγαλύτερο αθλητικό στίβο της πόλης. Μήπως η Δημοτική Αρχή πρέπει να επανεξετάσει το μοντέλο παραχώρησης στην ΠΑΕ με τη συμβατική υποχρέωση της τελευταίας να προχωρήσει σε ριζική ανακατασκευή όλων των διαθέσιμων εσωτερικών χώρων του;
Α.Τ.

Με παράσυρε το ρέμα
Με έγγραφό του προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης επισημαίνει την ανάγκη εκτέλεσης των αναγκαίων εργασιών στους χειμάρρους που διέρχονται τον Βόλο. Ο Ξηριάς, ο Κραυσίδωνας, ο Άναυρος αλλά και το Αλιγαρόρεμα χρήζουν παρεμβάσεων ενόψει της περιόδου βροχοπτώσεων που πλησιάζει. Από την άλλη πλευρά με επείγον έγγραφό του προς του Δήμους – μεταξύ των οποίων και του Βόλου – ο Νομάρχης Μαγνησίας υπενθυμίζει ότι αρκετές από τις αρμοδιότητες για τον καθαρισμό των χειμάρρων ανήκουν και στους οικείους Δήμους. Εν τω μεταξύ οι μέρες περνούν, ο Σεπτέμβριος φεύγει και οι έντονες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου είναι προ των πυλών. Με αλληλογραφία αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, μπουλντόζες χρειάζονται.
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου