ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Ζητούνται αλχημιστές
Κυριάρχησε αυτή την εβδομάδα στα τοπικά θέματα η τοποθέτηση κορυνών από πλευράς του Δήμου Βόλου στην οδό Γρ. Λαμπράκη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι δρόμοι του Βόλου. Από το τριήμερο εφαρμογής του μέτρου προκύπτουν δύο συμπεράσματα, που παράλληλα αποτελούν και αντίστοιχες αλήθειες και μάλιστα και σκληρές. Πρώτον, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Γρ. Λαμπράκη αμβλύνθηκε σε μεγάλο βαθμό, για να μην πούμε ότι η ροή των οχημάτων όλες τις ώρες της ημέρας είναι κανονική. Δεύτερον, τα καταστήματα της περιοχής καταγράφουν ραγδαία μείωση του τζίρου τους της τάξεως του 50%. Κατά συνέπεια ζητούνται αλχημιστές…
Χ.Μ

Η διαπλάτυνση της οδού Αλαμάνας
Με αφορμή τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών στην οδό Λαρίσης, συμπολίτες μας υπενθυμίζουν τις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στις απαλλοτριώσεις. Θυμούνται, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πάρει απόφαση για την απαλλοτρίωση των ακινήτων για τη διαπλάτυνση της παρόχθιας οδού Αλαμάνας και ακόμη, όπως λένε, το θέμα αυτό να διεκπεραιωθεί, μολονότι, όπως καταλήγουν, έχουν περάσει και εννέα μήνες από τη θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής.
Α.Τ.

Οι είσοδοι της πόλης
Γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά της Δημοτικής Αρχής δεν είναι και τα πλέον ανθηρά, όπως επίσης ότι άλλες είναι οι προτεραιότητές της αυτή την περίοδο, ωστόσο αντικρίζοντας κανείς την εικόνα στην είσοδο της πόλης, κυρίως από την πλευρά της οδού Λαρίσης, μετά τα φανάρια Διμηνίου και μέχρι τον κόμβο των ΚΤΕΛ, θεωρούμε ότι δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν προς την κατεύθυνση αισθητικής αναβάθμισης των προσόψεων των κτιρίων, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό για μία πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη και λειτουργική.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου