ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη 22χρονος με χιλιάδες πλαστά ευρώ

συνελήφθη-22χρονος-με-χιλιάδες-πλαστά-ε-851206

Σημαντική επιτυχία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αστυνομικοί της οποίας μετά από παρακολούθηση αρκετών ημερών κα προσεκτική εφαρμογή σχεδίου, κατόρθωσαν να συλλάβουν χθες το πρωί μέλος κυκλώματος από την Βουλγαρία, το οποίο έριχνε στην ελληνική αγορά πλαστά ευρώ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υ.Α Βόλου, αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν πριν από αρκετό καιρό, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με 22χρονο υπήκοο Βουλγαρίας που διαμένει στη Νέα Αγχιάλο, ο οποίος έφερνε από τη χώρα του πλαστά ευρώ, τα οποία πουλούσε σε μεσάζοντες που τα προωθούσαν στην αγορά.
Χθες στις 11.10 το πρωί αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκλεισε τηλεφωνικό ραντεβού με τον 22χρονο στη θέση «Σωρός», προκειμένου να του παραδώσει 600 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, με ονομαστική αξία 12.000 ευρώ αντί του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ.
Ο 22χρονος πράγματι παρέδωσε τα πλαστά χαρτονομίσματα στον αστυνομικό, πήρε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και τότε παρενέβησαν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Στο αυτοκίνητο του δράστη, που σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στην Βάρνα της Βουλγαρίας, βρέθηκε ακόμη ένα πλαστό χαρτονόμισμα 200 ελβετικών φράγκων και ένα πιστόλι κρότου (απομίμηση γνήσιου).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος έφερνε πλαστά χαρτονομίσματα τους τελευταίους 6 μήνες, και φέρεται να είχε επαφές με κύκλωμα στη γείτονα χώρα. Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται άτομο να κατέχει και να διακινεί τόσο μεγάλο ποσό πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν καθημερινά σε τραπεζικές συναλλαγές εντοπίζονταν πλαστά χαρτονομίσματα προελεύσεως Βουλγαρίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις χθες σε τραπεζικές συναλλαγές σε υποκαταστήματα τραπεζών στο Βόλο εντοπίστηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και ένα των 50.
Αύριο το πρωί ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου