ΤΟΠΙΚΑ

Όχι στα προσφυγόπουλα και από τους γονείς του 3ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας

όχι-στα-προσφυγόπουλα-και-από-τους-γον-640906

Δεύτερο «όχι» από γονείς στη δημιουργία δομής υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων από το Μόζα στο σχολικό συγκρότημα των 9ου και 3ουΔημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας.

Χθες το απόγευμα, στη συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στην οποία συμμετείχαν 82 άτομα, η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη μεταξύ των συμμετεχόντων: μόλις 2 άτομα ψήφισαν υπέρ της υποδοχής των προσφυγόπουλων και οι 80 ψήφισαν κατά.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μαζί με επιστολή τους, οι γονείς θα αποστείλουν στους συναρμόδιους φορείς και στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν.

Οι γονείς δεν εκφράζουν φοβίες που έχουν να κάνουν με υγειονομικούς λόγους μόνο. Εκφράζουν έλλειψη εμπιστοσύνης στη λειτουργία του κράτους, ενώ καταγγέλλουν εμπαιγμό τους, δεδομένου ότι την ίδια ώρα που γινόταν η επίσημη ενημέρωση, ο Υπουργός Παιδείας υπέγραφε την απόφαση για τον ορισμό του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας ως σχολείου υποδοχής μεταναστών.

Στο 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 9ου δημοτικού σχολείου και 9ου νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, αναφέρει ότι στο ερώτημα «συμφωνείτε ή όχι στη φοίτηση 20 προσφυγόπουλων από τη Συρία, στο κτηριακό συγκρότημα του 9ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας», 32 ψήφισαν «όχι» και 23 «ναι».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους από το σύνολο των 240 περίπου γονέων των δύο σχολείων, στη γενική συνέλευση, προσήλθαν τα 55 μέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου