ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντίνος Νάνος: «Το πρωί υγιείς, το απόγευμα όχι;»

κωνσταντίνος-νάνος-το-πρωί-υγιείς-το-640219

Από τη στιγμή που οι μαθητές για να πάνε σχολείο θα κάνουν υποχρεωτικά self test – «Πρέπει επιτέλους να δούμε τα παιδιά μας», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Νάνος

Ανοιγμα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, μαζί με τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας. «Πρέπει επιτέλους να δούμε τα παιδιά μας. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ λυκείου. Δεν μπορούν να δώσουν πανελλαδικές χωρίς τεστ προσομοίωσης», η αγωνία του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας και ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, Κωνσταντίνου Νάνου.

Χθες, η «οικογένεια» των εκπαιδευτικών – φροντιστών άκουσε με δυσαρέσκεια τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες τα λύκεια θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών θα παραμείνουν στο καθεστώς της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. «Δεν έχουμε το πράσινο φως των ειδικών», δήλωσε η υπουργός, εξηγώντας ότι ο βασικός λόγος είναι ότι στο σχολείο η ομάδα των μαθητών είναι σταθερή και δεν εναλλάσσεται.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί – φροντιστές έχουν τα δικά τους επιχειρήματα. Σύμφωνα με τον κ. Νάνο, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο 2020, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης φρόντισαν για την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους μαθητές τους: αποστάσεις, μάσκες αντισηπτικά.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ούτως ή άλλως τα τμήματα στα φροντιστήρια είναι ολιγομελή και εν μέσω πανδημίας πλέον δεν ξεπερνούν τους πέντε – έξι μαθητές σε κάθε τμήμα.

«Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εκπαιδευτικοί φροντιστές επένδυσαν σε χώρους και εξοπλισμό για να μπορέσουν να τηρήσουν τα μέτρα. Πολλοί συνάδελφοι αγόρασαν και νέους χώρους για να μπορέσουν να «σπάσουν» τμήματα, ενώ επένδυσαν σε μονοθέσια θρανία για να διασφαλίζονται οι αποστάσεις μέσα στις αίθουσες», εξηγεί ο κ. Νάνος υποστηρίζοντας ότι επαγγελματίες «χρεώθηκαν» με έξοδα τα οποία δεν κατάφεραν να… πιάσουν τόπο.

Το πρωί υγιείς, το απόγευμα όχι;

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φροντιστήρια θα πρέπει να ανοίξουν μαζί με τα λύκεια και αυτό είναι επιτακτικό αίτημα του συλλόγου. «Τα σχολεία ανοίγουν με υποχρεωτικά self test. Το πρωί δηλαδή όσα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο θα είναι υγιή και το απόγευμα όχι;», η εύλογη απορία.

«Δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εξ αποστάσεως. Οι μαθητές θα κάνουν τεστ, εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα. Πρέπει να ανοίξουμε, να δούμε επιτέλους τα παιδιά μας. Οση δουλειά κι αν γίνεται στην τηλεκπαίδευση, είμαστε πέντε μήνες κλειστά. Και μετά το Πάσχα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πώς οι μαθητές της Γ’ λυκείου θα μπορέσουν να δώσουν πανελλαδικές χωρίς τεστ προσομοίωσης», αναρωτιούνται εκπαιδευτικοί φροντιστές.

Όπως αναφέρει ο κ. Νάνος πλέον δεν υπάρχει απλώς κόπωση στους μαθητές. «Οι μαθητές μας είναι εξουθενωμένοι. Και οι ίδιοι είναι που ζητούν να επιστρέψουν στο φροντιστήριο», καταθέτει. Το αίτημά του ο Σύλλογος έχει υποβάλλει σε όλους τους τόνους, αλλά μέχρι στιγμής δεν εισακούεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου