ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών στα Κέντρα Υγείας εν μέσω πανδημίας

απλήρωτες-εφημερίες-γιατρών-στα-κέντ-639853

Εντονη δυσφορία γιατρών στα Κέντρα Υγείας – Μόλις προχθές υπογράφηκε απόφαση για μέρος των οφειλομένων

Εντονη δυσφορία επικρατεί στους κόλπους των γιατρών, που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους εν μέσω πανδημίας.

Ενώ, όπως λένε, «βάζουν πλάτη» στη διαχείριση της πανδημίας και ειδικότερα στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία», έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι ίδιοι οι γιατροί, μόλις χθες υπογράφηκε το πρώτο ένταλμα που αφορά στην πληρωμή των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι η πληρωμή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Για το υπόλοιπο διάστημα παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές και αν θα είναι πριν το Πάσχα, ή μετά.

Την ίδια ώρα καταβάλλονται κανονικά χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών στο Αχιλλοπούλειο. Η καθυστερούμενη οφειλή δεν ξεπερνά τον ένα μήνα, διάστημα το οποίο είναι ανεκτό, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Το διάστημα αυτό σύσσωμο το υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας έχει καταθέσει την ψυχή του στη μάχη κατά του κορονοϊού, δουλεύοντας πολλές φορές εξαντλητικά ωράρια για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες και χωρίς διακοπή. Πρέπει το υπουργείο Υγείας να συναισθανθεί πως υπάρχουν υποχρεώσεις. Η καθυστέρηση τόσων μηνών δεν δικαιολογείται, ειδικά όταν πρόκειται για εργαζόμενους που βάζουν σκληρή πλάτη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισήμανε σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ηλιάνα Κεράνη, γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος, υπογραμμίζοντας πως το θέμα των απλήρωτων εφημεριών πρέπει να επιλυθεί άμεσα για «τους συναδέλφους που δίνουν την ψυχή τους στα Κέντρα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Επειδή το πρόβλημα έχει επισημανθεί πολλές φορές από εμάς πρέπει κάποτε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν από τη μία να επαινούνται οι γιατροί και από την άλλη να μην εκπληρώνονται οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντί τους όπως η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους εφημεριών», σχολίασε επίσης η κ. Κεράνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου